Klumme
Læsetid: 3 min.

Nærkontakt med en mand

... er den skønneste situation, skriver Louise Lundberg Claesen, der netop har debuteret med romanen 'Camille'
Moderne Tider
16. oktober 2009
... er den skønneste situation, skriver Louise Lundberg Claesen, der netop har debuteret med romanen 'Camille'

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Det må nok være min erkendelsestrang, som unægtelig hænger meget godt sammen med det at skrive.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

Det er et spørgsmål, som får mig til at rødme en smule, når jeg nu skal svare ærligt på det ... jeg tror nok, at jeg synes, at nærkontakt med en mand, jeg godt kan lide, potentielt set kan være den skønneste situation, jeg kan opleve at befinde mig i.

- Hvad er din seneste anskaffelse?

En silkekjole i lyseblå nuancer fra Benetton.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Jeg synes, at det er beundringsværdigt, at mennesker over hele kloden hver morgen står op og giver sig i kast med en ny dag. Ethvert liv rummer jo prøvelser, store og små.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

At være tro mod mig selv. Det har ikke været helt uden konsekvenser.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Jeg er af og til blevet mobbet lidt med, at jeg er for forfinet, dyb, kultiveret etc. Som regel har det været kærligt ment, men jeg har også oplevet, at det simpelthen ikke kunne rummes, og at jeg fik status som den grimme ælling, der gerne måtte hakkes lidt på. Det har selvfølgelig ikke været så rart, jeg er jo blot mig selv og synes, at jeg er ganske menneskelig. Under arbejdet med min debutroman, Camille, tog jeg den beslutning, at jeg ikke ville kappe en hæl og klippe en tå for at passe bedre ind. Jeg er selvfølgelig fuldt bevidst om, hvad jeg gør med sproget, hvilke genrer jeg spiller på, og der er bestemt ikke skruet ned. Det har været dejligt at skrive den roman, og nu håber jeg selvfølgelig, at der er nogle, som vil få glæde af den.

- Hvad er din største bedrift?

At jeg har været modig nok til at se denne verden i øjnene uden ret tit at slå blikket ned.

- Dine største fejl?

Min tendens til at bekymre mig og være for perfektionistisk.

- Din drøm om lykken?

Ro og fred. Kærlighed. Helt banalt.

- Din sindsstemning netop nu?

Min roman, Camille, har været undervejs i fem år, hvor jeg har arbejdet med forskellige forlag og har måttet udvise oceaner af tålmodighed, så det er en god følelse, at den nu får luft under vingerne.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Lige nu skal der vist bare handling og en masse sund fornuft til, hvis denne stakkels klode og dens fine økosystemer ikke skal gå helt ned.

- Hvilket kunstværk (bog, film, teater, maleri, etc.) har haft størst betydning for dig?

Da jeg var cirka tolv år, fik jeg en plade med Chopins nocturner af min kære stedfar. Han havde den med hjem fra en rejse til vistnok Tjekkoslovakiet, og hvilken musik! Jeg holder stadig meget af de nocturner og lytter til dem netop nu. Med hensyn til litteratur har jeg haft utallige store oplevelser, ikke mindst i forbindelse med at jeg studerede litteraturvidenskab. Jeg skrev speciale om Edith Södergrans digte, og det var lidt af en berigelse.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

Jeg føler mig egentlig meget heldig og privilegeret, så det bliver lidt noget pjat at svare på.

- Dit motto?

Jeg har ikke et decideret motto, men jeg tænker tit på bibelcitatet: 'Fader, tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør'. Mange af de forfærdelige ting, der sker i verden, skyldes jo uvidenhed, at folk ikke ved bedre, simpelthen.

Poesibogen stiller hver uge en ny person en række faste spørgsmål

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her