Interview
Læsetid: 2 min.

I bussen, i toget, i flyet

Michael Crichtons Next er en fuldstændig unødvendig læseoplevelse. Derimod er Livlægens besøg af P. O. Enquist fantastisk, mener sangerinden Søs Fenger, der selv er aktuel med et nyt album, Stjernenat
Moderne Tider
21. november 2009

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Der er rigtig mange, >man har lyst til at nævne, men jeg tror, jeg vil fremhæve Profeten af Kahlil Gibran. Hvis alle læste den og tog hans smukke betragtninger til sig, ville verden helt sikkert blive et blidere sted at bo. Mindst ligeså vigtig er Peter Plys og hans Tao, jeg elsker citatet:

Hvad er det for noget du skriver? spurgte Plys og kravlede op på skrivebordet.

Peter Plys og hans Tao svarede jeg. Peter Plys og hans ta-og-hvaffernoget spurgte Plys, idet han tværede et af de sidste ord ud jeg havde skrevet. Peter Plys og hans Tao sagde jeg igen og skubbede hans pote væk med min blyant. Av! Det ligner mere noget med Peter Plys og hans Ao! ømmede plys sig og gned sin pote. Men det er det bare ikke svarede jeg gnavent.

Hvad er det om? spurgte Plys der lænede sig frem og tværede endnu et ord ud ...

Det er om at være glad og rolig under alle omskiftelser! råbte jeg irriteret.

Har du lært det? spurgte Plys.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Da jeg lige havde født min søn, var vi lidt på bar bund med hensyn til, hvordan man skulle passe et lille bitte barn, og det kunne godt virke lidt uoverskuligt, når man ikke havde prøvet det før. Jeg havde stor glæde af Anna Wahlgrens De kære børn og Jesper Juuls Mit kompetente barn. Men den største læseoplevelse er alligevel en roman: >Livlægens besøg af P.O. Enquist er helt fantastisk spændende og utroligt velskrevet, og jeg anbefaler den til alle!«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg er lige blevet færdig med en, i mine øjne, fuldstændig unødvendig læseoplevelse. Jeg gav alligevel ikke op, jeg ville se, om det da ikke endte med at blive spændende eller interessant ... men desværre fik jeg læst alle 415 sider og lagde den fra mig med et træk på skuldrene og et javel, så!. Bogen hedder Next, den handler om genmanipulation og er af en >ret dygtig popforfatter, der hedder Michael Crichton, som har skrevet et hav af virkelig gode manuskripter. >Jeg kunne måske have sagt mig selv, at det ikke ville blive en stor litterær oplevelse, men emnet gjorde mig nysgerrig. Tænk, denne bog var jeg decideret irriteret på fra start til slut, spild af tid!«

Hvilken type læser er du?

»Jeg læser meget blandet, gerne gysere, har læst Misery af Stephen King flere gange og flere bøger af Thomas Harris, >men også forfattere som John Fowles, Patricia Highsmith, Paul Auster, Stefan Zweig og Jette Kaarsbøl står højt på min liste. Meget forskellige genrer, jeg kan også godt lide bøger om gamle biler, kogebøger og atlas. Hvis jeg læser en rigtig god bog, pløjer jeg som regel videre i forfatterens udgivelser.«

Hvornår læser du?

»Næsten altid inden jeg skal sove, når jeg sidder i turnébussen, i toget, i flyvemaskinen, søndag eftermiddag, på stranden.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her