Læsetid: 6 min.

Idealismen er svær at insistere på

Der er gået politik i krigsforbryderdomstolen i Haag, siger filminstruktøren Hans-Christian Schmid, hvis nye film, 'Hannahs valg', handler om en af domstolens anklagere, der ser sig udnyttet i et politisk spil
Minefelt. Den vanskeligste beslutning, vi måtte tage, var, hvilken nationalitet krigsforbryderen skulle have, siger Hans-Christian Schmid om det minefelt, han bevægede sig ind i, da han begyndte at arbejde med filmen.

Minefelt. Den vanskeligste beslutning, vi måtte tage, var, hvilken nationalitet krigsforbryderen skulle have, siger Hans-Christian Schmid om det minefelt, han bevægede sig ind i, da han begyndte at arbejde med filmen.

Sigrid Nygaard

13. november 2009

Politik og samfundskritik fylder meget i den tyske filminstruktør Hans-Christian Schmids film - Lichter og Requiem. Men det vigtige i hans film er de mennesker, som oplever konsekvenserne af måden, samfundet og det politiske system fungerer på. I Schmids nye film, Hannahs valg, træder hovedpersonen, Hannah, der er anklager ved krigsforbryderdomstolen i Haag, helt ind på den politiske arena. Under retssagen mod en bosnisk-serbisk krigsforbryder finder hun ud af, at Republika Srpskas indtræden i EU betyder mere end hensynet til sagens kronvidne, Mira, et af krigsforbryderens ofre.

Information mødte den 44-årige Hans-Christian Schmid, da han for en uge siden besøgte København for at tale om sin film, der er koproduceret af Zentropas tyske afdeling og har to danske skuespillere, Bent Mejding og Jesper Christensen, på rollelisten.

Integritet i fare

- Alle dine film er politiske. Men dette er den mest åbenlyst politiske.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu