Læsetid: 5 min.

Man slår da en bitch, gør man ikke?

Onlinespillet Hit the Bitch, hvor man kan lade slagene hagle ned over en ung provokerende, kvinde, har relanceret debatten om, hvad man egentlig kan gøre for at komme volden til livs og komme ind i et andet spil
Hit the Bitch. Et spil, der skal få børn og unge fra voldsramte familier til at bryde tavsheden. Men er det ofrene og dem, der faktisk slår, der nås med kampagnen?

Hit the Bitch. Et spil, der skal få børn og unge fra voldsramte familier til at bryde tavsheden. Men er det ofrene og dem, der faktisk slår, der nås med kampagnen?

Fra spillet

27. november 2009

Et sted på nettet kaldes det den dårligste antivoldskampagne nogensinde. Den danske NGO, Bryd tavsheden, der arbejder for at få børn og unge i voldsramte familier i tale, er nået langt ud denne gang. Så langt væk som i Australien diskuteres det, om det er god idé at bekæmpe vold med et voldeligt spil. I Danmark er spillet oppe på over 300.000 hits, og fra udlandet kan man ikke længere komme ind på det.

Og et barskt spil er det. En ung kvinde er lige kommet hjem fra en tur i byen. »Hej, hej, jeg har haft en fed tur i byen,« siger hun glad og sådan cirka, og det skulle hun aldrig have sagt. For ja, hun har da danset med andre, og hun danser da, med hvem, hun vil. I forgrunden hænger en hvid mandehånd, klar til at slå til, og det er denne hånd, spilleren skal styre, opfordret af en gangstastemme, der også er provokerende: »Har du ikke styr på kællingen? «

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er jo et meget vigtigt, omend ikke meget omtalt emne.
"Med ondt skal ondt fordrives" - ja, det siger man. Og det er godt nok forkert. Jeg tror egentlig talt ikke, at denne kampagne virker. Hvem er målgruppen? Er det folk der er blevet udsat for vold? Eller er det bare en opfordring til at lade vær'?
Hvis det første er tilfældet, tror jeg aldrig, at man ville starte med at spille det her spil. Man får jo først budskabet tilsidst, efter at hun er blevet grundigt gennemtævet.
Hvis det andet er tilfældet, og man gennemfører spillet, og så får budskabet.. Ja, så ved jeg ikke hvad man tænker. Egentlig tror jeg, at man er ligeglad..

Jeg er selv stor modstander af vold mod kvinder, og hvis jeg ser det (Også selvom det er i minimal grad), så si'r jeg noget til det. Det, at man slår kvinder, er virkelig det mest umandige, man kan forestille sig.

Jeg tror ikke spillet virker efter hensigten. Heller ikke det modsatte. Faktisk tror jeg ikke, at det har særlig meget effekt. Men det er vigtigt, at der bliver sat fokus på emnet, det må man rose det for! Selvom vinklen her er dårlig.

/Morten