Læsetid: 7 min.

Europa rundt med tog - fra A til Z

Orientekspressen lukkede ned i sidste uge, men nye højhastighedsforbindelser åbner over hele kontinentet. Dermed kan de mere klimavenlige togrejser igen blive en seriøs konkurrent til flyture - her følger en alfabetisk gennemgang af, hvad enhver europæisk togpassager bør vide
Den nye rejse. Der er ikke forgangne tiders romantik over den moderne togrejse, men der er flere oplevelser.

Den nye rejse. Der er ikke forgangne tiders romantik over den moderne togrejse, men der er flere oplevelser.

Ralph Orlowski

11. december 2009

I fredags klokken 20.37 trak EuroNight 469 roligt væk fra Strasbourgs elegante hovedbanegård. Expressen bugtede sig nordover og klaprede hen over Rhinen, hvor den sluttede sig til Tysklands vigtigste nord-sydgående linje ved den lille by Appenweier, knudepunktet for Europas jernbaner. Kort tid efter satte den tempo mod øst gennem Schwarzwalds småbjerge for at nå Donau-dalen, som det med få afvigelser fulgte dybt ind i Østrig. En time før solen står op over Wien, gik toget i stå på Westbahnhof. Herefter var Europas mest berømte jernbaneforbindelse, Orientexpressen, ophørt med at eksistere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu