Læsetid: 9 min.

Det handler om køb og salg – ikke om sex

Det virker oplagt, at trafficking handler om prostitution, og det virker oplagt, at prostitution handler om sex, køn, magt og kvindeundertrykkelse. Men når studerende også sælger sex, kunne det så være, at prostitution handlede om fattigdom, boligpolitik, migrantarbejde og neoliberalisme? Sociologen Elizabeth Bernstein forsøger at give nye perspektiver på et fortærsket emne
Det virker oplagt, at trafficking handler om prostitution, og det virker oplagt, at prostitution handler om sex, køn, magt og kvindeundertrykkelse
27. november 2009

For nylig begyndte en af mine veninder at arbejde på et bordel i København. Det gjorde hun hovedsageligt for at betale sin husleje, som var høj i forvejen og pludselig fordobledes, da kæresten flyttede ud. Nu sælger hun sex en gang om måneden, det giver 4-6.000 kroner pr. arbejdsdag, så med SU oveni kan det lige løbe rundt.

Jeg kommer i tanke om min veninde, fordi professor Elizabeth Bernstein fortæller om skyhøje boligpriser i New York.

»Det bliver sværere og sværere at finde boliger, der er til at betale. Flere af mine egne studerende har solgt sex. Det samme gør sig gældende i en del europæiske hovedstæder, hvor det er virkelig dyrt at leve og bo, og for store dele af befolkningen betaler sexarbejde bedre end meget andet,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Elizabeth Bernstein har helt og aldeles ret, det handler om at bekampe fattigdom forst og fremmest, men ellers har internet overtaget en stor del af salg af sex.

Men skal vi bekampe fattigdoms problemer kan vi ikke udvige at diskutere befolknings tilvaksten i fattige lande, som resultere i so mange soger mod vesten i hobet om en bedre indkomst, hvor del netop arbejder inde for sex industrien eller sort arbejde.

Mvh Claes Pedersen Ost for Paradis Caloocan Metro Manila.

Fremragende indlæg, og jeg er helt enig, men det må jo gå meget videre, f.eks. er snakken om anti-gentrificering lige så afsporet. Det er ikke de hjemløses, narkomanernes of de peostitueredes "ret" til gaden downtown man skal beskytte, man skal udfordre det samfund, der har anbragt dem der i det til at begynde med, i stedet for at give dem rimelige muligheder for et godt liv.

Men selvfølgelig er det væsentlige i den her artikel at den tager fokus bort fra den konservative dagsorden og over på de større økonomiske sammenhænge, for det er ved gud og fædreland der den hører hjemme.