Interview
Læsetid: 3 min.

Jeg kan være ganske stædig

Der, hvor jeg er i livet, kan jeg ikke tale om ulykker, skriver Majbritte Ulrikkeholm, der mandag udsender albummet 'Menneske'
Pris og belønning. Der er en pris for alting - men sandelig også en belønning, skriver Majbritte Ulrikkeholm.

Pris og belønning. Der er en pris for alting - men sandelig også en belønning, skriver Majbritte Ulrikkeholm.

Maiken Ingvordsen

Moderne Tider
15. januar 2010

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Jeg er nok sådan en lidt onkel-opfinderagtig type. Jeg elsker at finde på nye ting, sætte nye projekter igang. I sin positive form bliver det jo til en masse kreative projekter, men når medaljen vender med den forkerte side opad, så bliver det til en, der ikke finder ro her i livet.

Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

Det hænger jo sammen med det forrige spørgsmål: jeg elsker at skrive sange, skrive fortællinger, finde nye måder at sætte ord sammen på, men måske allermest at spille med andre musikere. Her har jeg bare ro i sindet.

- Hvad er din seneste anskaffelse?

En meget smuk kjole, som jeg har fået syet af en skrædder. Jeg måler 1,52 og kan næsten aldrig finde tøj, så det her er bare sagen.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Dalai Lama, James Taylor, Joni Mitchell, Mother Teresa, Inger Christensen.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

Hele den måde jeg lever mit liv på, kan på nogen virke meget kontroversiel. Jeg har for eksempel ikke børn, og selvom jeg har været kæreste med den samme mand i fem år, så lever vi ikke sammen. Så har jeg valgt aldrig at gøre noget, som går imod mine idealer og principper - jeg optræder for eksempel kun steder, hvor jeg føler, at vi har det samme værdigrundlag.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Jeg har ofte følt mig misforstået, når jeg har deltaget i debatter eller har skrevet bøger om åndelige temaer.

- Hvad er din største bedrift?

Jeg tror nok det er, at jeg har fomået at skabe mig et liv, som jeg kan leve helt uden at skulle gå på kompromis med det, jeg tror på. Jeg er min egen arbejdsgiver og sætter min egen dagsorden, jeg kan tage min ferie når jeg vil, og jeg har formået at kunne ernære mig 100 procent ved det jeg elsker allermest.

- Dine største fejl?

Jeg kan være ganske stædig. Jeg øver mig i at transformere det til vedholdenhed, da jeg har indset, at det er et karaktertræk, der er yderst svært at blive af med.

- Hvad er din drøm om lykken?

Jeg har faktisk ikke et eller andet, jeg går og drømmer om. Jeg tror ikke så meget på det med lykken mere. For mig er det bare noget momentant - ikke som sådan en varig tilstand, jeg går efter.

- Din sindsstemning lige nu?

Lige nu er jeg sådan lidt afventende og spændt. Jeg skal mødes med mit band om en halv time. Forventningsfuld.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Sandfærdighed. Man må simpelthen være sand i det man gør.

- Hvilket kunstværk har haft størst betydning for dig?

Arvo Pärts kormusik kan fortælle mig om døden på en sanselig måde; Samuel Barbers adagio for strings det samme; filmen Som i Himlen og så min første James Taylor koncert i Toronto som helt ung, der opdagede jeg, hvordan et rigtig godt band kunne lyde. Det var helt sublimt.

-Hvad betragter du som din største ulykke?

Ulykke er et meget stort ord for mig. Der er ikke nogen ulykke i mit liv, når jeg tænker på mennesker, der har mistet deres børn, eller lever med en kræftsygdom. Jeg kan ikke tale om ulykke der hvor jeg er.

- Dit motto?

Der er en pris for alting, men sandelig også en belønning.

Poesibogen stiller hver uge en ny person en række faste spørgsmål

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her