Læsetid: 10 min.

Modebloggerne sidder på første række

Bedst som man troede, at bloggen var død, overtog modebloggerne og gjorde 2009 til deres år. 13-årige Tavi Gevinson, der sidder på alverdens frontrows, amerikanske Sartorialist med hang til det skræddersyede og Elin Kling, der inspirerer en hel generation svenske piger, hedder blot nogle få af dem, der er blevet til modebranchens nye superstjerner. Nu dikterer bloggerne moden
Min egen verden. Jeg føler mig sikker på mig selv, ikke fordi jeg tænker på, hvad andre vil synes om min påklædning. Måske endda fordi jeg ved, at andre mennesker ikke kan lide det, men fordi det isolerer mig, og jeg kan være i min egen verden bare i et lille øjeblik, siger den 13-årige indflydelserige modeblogger fra Chicago Tavi Gevinson, der her er fotograferet under en modemesse.

Min egen verden. Jeg føler mig sikker på mig selv, ikke fordi jeg tænker på, hvad andre vil synes om min påklædning. Måske endda fordi jeg ved, at andre mennesker ikke kan lide det, men fordi det isolerer mig, og jeg kan være i min egen verden bare i et lille øjeblik, siger den 13-årige indflydelserige modeblogger fra Chicago Tavi Gevinson, der her er fotograferet under en modemesse.

Getty Images

15. januar 2010

Der var småblomstret, lårhøje støvler, en solbrun Victoria Beckham, Madonna i Gucci og nyt ansigt helt uden rynker. Og så var der en spinkel pige med lidt for store tænder og kort hår. Hun sad der på første række til de største modeshows under New York Fashion Week hendes fødder nåede ikke engang gulvet og fulgte modellerne fra første parket lige som modeverdenens mest magtfulde figurer som Vogue-redaktørerne Anna Wintour og Carine Roitfeld. Imens sad de kendte; sangere, skuespillere og moderedaktører bag hende.

Pigen hedder Tavi Gevinson fra en forstad til Chicago og ifølge sig selv bare »en lille 13-årig nørd, som sidder indenfor hele dagen i mærkelige jakker og kønne hatte« og skriver sin blog. Style Rookie Tavi the new girl in town. En blog, der har gjort hende til et fænomen i modeverden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu