Læsetid: 8 min.

De syv emiraters fortryllelse

Ørkenferie. Ultramoderne indkøbscentre, kommerciel overflod og verdens højeste bygning møder moskeer, bjerge, markeder og beduinkultur i Mellemøstens olierigeste afkrog, De Forenede Arabiske Emirater
Shopping. Ud over sine 1.2000 butikker har The Dubai Mall også et imponerende akvarium med god udsigt til hajerne.

Shopping. Ud over sine 1.2000 butikker har The Dubai Mall også et imponerende akvarium med god udsigt til hajerne.

Karim Sahib

15. januar 2010

De Forenede Arabiske Emirater, FAE, er en sammenslutning af syv stater, en halv gang større en Danmark, men med en hel del mere sand. De er placeret mellem Oman og Saudi-Arabien i den østlige del af Den Arabiske Halvø. Den Persiske Golf og Omanbugten og Hormuz-strædet, som skiller Emiraerne fra Iran inddeler landet i en grov trekant (om end Omans Musandam-enklave dominerer spidsen af denne landmasse.)

Trods de gamle sheikdømmers nuværende nationale enhed og den kendsgerning, at grænserne dem imellem er komplicerede og næsten usynlige har hvert enkelt emirat sit eget individuelle retssystem, regering og særlige nationale kendetegn. Abu Dhabi er et kraftcenter i både rigdom og størrelse (det udgør op imod seks syvendedele af landet), mens Dubai, det mest berømte af de syv er den mest befolkede i kraft af sit utrolige byggeboom gennem de sidste to årtier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu