Læsetid: 5 min.

Vi kan ikke holde det positive ud

Godt og galt. Den danske statsminister er ved at gøre sig en dyrebar erfaring: Det positive er så godt, at vi gaber os selv i søvn. Det negative derimod ...
Konflikt. Smilet og det glade budskab virker ikke. Det er vreden og den sociale konflikt, der tænder følelserne. Det er statsministeren langsomt ved at lære.

Konflikt. Smilet og det glade budskab virker ikke. Det er vreden og den sociale konflikt, der tænder følelserne. Det er statsministeren langsomt ved at lære.

Keld Navntoft

6. februar 2010

Det går godt i folkeskolen. Men det skal gå endnu bedre. Siger statsministeren. Børnene er er blevet bedre til at læse. Men de skal blive endnu bedre til at læse. Siger statsministeren og lovede et læseløfte. Og han mødtes med eksperter og aktører og sagde bagefter noget af det samme, som det, de havde sagt til ham: »Vi skal lave et nyt partnerskab.«

Danskerne ved bedst selv, siger statsministeren. De er kloge og kompetente. Han er ikke bange for, at de ikke kan håndtere oplysninger om de forskellige skolers karaktergennemsnit, og han stoler på, at vælgerne kan gennemskue alt det kloge-åge-snak fra de politiske kommentatorer, som han selv er temmeligt træt af.

Den nye danske statsminister prøver med andre ord at være positiv. Han har pakket hammeren ned og fundet fløjlshandsken frem: Han klapper og aer nationen, han roser os alle sammen. Det er så godt, at nationen gaber sig selv i søvn. Det er så sandt, at det ikke kan være forkert, og det er så rigtigt, at det er fuldstændigt ligegyldigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det skrev Johannes V. Jensen jo allerede om i 1901 i 'Den gotiske Renaissance': 'Det danske samfund har Luftens Tilstandsform, Molekulerne søger fra hinanden. Og naar de Skillerum, der lukker om Staterne, Nationaliteten, om føje tid falder for den kosmopolitiske Bevægelse, vil Danskerne bogstavelig tal fordufte mellem Folkene. Der vil sidde en Dansker i San Francisco og hade en i Kalkutta, en Dansker vil staa paa Banegaarden i Novgorod og spytte ved at høre en Jerusalems Skomager tale dansk. Disse to Millioner indædte Hadere vil vandre husvilde med Hælene mod hinanden rundt mellem Verdens Arbejdspladser.

Danskerne hader hinanden som smittebærende Skadedyr - og med god Ret. Der hænger samme impulsive, næsten mystiske Dræbelyt over Danskerne indbyrdes som over to Mennesker, der har været gift i 40 År og kender hinanden og ser rødt i hinandens Selskab hver modbydelig ny Morgenstund. Hvorfor? Fordi det danske Folk kliner sig sammen som en gammel Familje, der i taabelig Raceforblindelse hellere ender som Kretinere end søger sammen med friskt og fremmed Blod. Fordi Danmark lider af Indgifte, af social Blodskam, af nationalt Selvhad.'

Og i sit forord til bogen har han nogle endnu mere karske betragtninger om de fortabte liberale sønner, som nu spiser sammen med svinene. Men, det var jo i 1901 og inspireret af dels Systemskifte dels den store verdensudstilling i Paris i 1900 - så det var dengang.

Fuldstændigt rigtigt - når Lars vil gøre skolerne endnu bedre og kræver, at sygeplejerskerne og pædagogerne gør en endnu større forskel ,og vi alle opper os, selv om vi er verdens bedste, så fremstår det som evindelig utilfredshed, en komplet overflødig ekstra omgang pisk til befolkningen. Den endelige årsag skal dog findes i, at Materialismen og Vækstfilosofien for enhver pris skal fortsætte - maskinen MÅ simpelt hen ikke stoppe.

Mads Kjærgård

Hvor ligge det positive i at man ikke lader folkeskolen arbejde i fred, nedgør de offentligt ansatte ved enhver lejlighed ved at fremhæve, at private virksomheder ved en 2 og en halv mand gør det ud for mindst 20 offentlig ansatte etc etc.

Personligt oplever jeg regeringen som nogen der hele tiden vil have mere for mindre og ikke bestiller andet end at blande sig i hvad folk laver og jamre over hvor skidt det går. Der er ikke en skid positivt over den.

Nej opløs folketinget og send politikere og spindoktorer som Rune hjem og lad ISS køre biksen sammen med Bruxelles og lad os få noget arbejdsro! Så bliver vi glade Rune!

Søren Kristensen

Statsministeren har ikke brug for at opfinde et projekt for at træde i karakter, så længe han har Pia Kjærsgaard og DF, som iscenesætter af sociale konflikter i det offentligt teater Still going strong på niende sæson. Når man er lavet at sten, kommer man jo heller ikke til at lide af metaltræthed, vel? Kedsomhed? Jo det kan godt være, men det lune passer nu engang bedst til det danske vejr, som oftest er gråvejr. Kort sagt: Lars Lykke er den rigtige mand på det rigtige tidspunkt. Heldigvis er det forpasset lige om lidt.