Læsetid: 3 min.

Moderne Sider

Den, der ler sidst, ler ofte bedst. Og i denne uge kan munterheden geares med et tilbud, det er svært at sige nej til
Moderne Tider
27. februar 2010

»Og husk så den nye deadline,« formanede seniorredaktionssekretær Jørgensen strengt, da han meddelte, at også vinklummen flytter med over i det nye tillæg, Moderne Tider. Det vil sige nyt og nyt. Både Jørgensen og ældre læsere ved bedre, for der er tale om genfødslen af et tillæg, der afgik ved døden i 1992. Her udgjorde klummisten såmænd halvdelen af makkerparret Ellegaard & Nielsen, der i en alvorlig krise lettede Informations økonomi ved at nedlægge det bekostelige tillæg. Smukt var det, men også afsindigt dyrt, og Jørgensen var såmænd også at finde i sekretariatet dengang. I dag kan han som slags historisk retfærdighed holde begge tillægsslagtere i ørene de dage, hvor der både skal skrives om vin og indgår meldinger fra det mellemste østen.

Tider og sider

Moderne Tider vil forhåbentlig leve op til sin stolte forgængers kvalitetsniveau, men man kan håbe, at de fleste af læserne i dag har fortrængt den besynderlige løsning, der fulgte efter tillæggets død og forfulgte bladet i et par år. Den daværende ledelse bevarede enkelte af tillæggets elementer og samlede dem på et par lørdagssider, der bar det besynderlige navn Moderne Sider. De overlevede, indtil Ellegaard & Nielsen til sidst ikke orkede at høre på et stædigt bestyrelsesmedlems berettigede kritik. Daværende rektor ved Arkitektskolen Ebbe Melgaard gjorde i de år gavn i bestyrelsen og insisterede ved hvert eneste møde på at spørge ledelsen, om det nu forholdt sig sådan, at hvis de pågældende sider således var moderne, om man så modsætningsvis kunne slutte, at resten af avisen var gammeldags. Mod den slags kritik må selv de stædigste give op efter et par år.

Melgaards stædige kamp for at afskaffe det tåbelige navn fortjener respekt, og da han samtidig er fast læser af denne klumme og vild med italiensk vin, er det naturligvis oplagt at dedikere denne første i Moderne Tider til ham. Der er nemlig indtruffet det mirakel, at det faktisk for en stund er muligt at købe mere end hæderlig Amarone for en slik. Dråbefangst har utallige gange hånet det sprøjt, de store supermarkedskæder med mellemrum markedsfører under navnet Amarone. Det er vine, der sædvanligvis faldbydes til cirka 100 kroner - en pris for hvilken man ikke kan erhverve anstændig Amarone. men i stedet et fluidum, der nok er dyrket på egnen men er uden egnens karakteristika.

Vin til piberygere

En Amarone Zi Ronda 2006 fås nu på knaldtilbud og kan stort set alt det, man kan forlange. Den er mørk, kraftig (15 procent) og fylder munden med smagen af mørke bær, og så har den en lettere sødmefyldt alenlang eftersmag. Druerne, der er en blanding af Corvina, Corvinone og Rondinella, har tørret i tre-fire måneder på stråmåtter inden gæringen, og det er præcis den proces og den omhu, der normalt umuliggør rimelige priser og de store kæders tilbud. Det er her på strå i vinden, at druerne tørrer lidt ind, og kimen lægges til den smag og kraft, der gør Amaroner til en helt særlig fornøjelse.

Vinen bærer præg af fadlagring på eg, og opbevaret under perfekte forhold vil den stadig være en fornøjelse ved dette årtis slutning. Den er bestemt også drikkeklar nu, og smagen er så stor, at hvis Melgaard stadig nyder en pibe tobak ind i mellem, vil også hans smagsløg kunne få fuld fornøjelse af den.

Skulle der blandt avisens læsere være enkelte, der både har trailer og ledig kapital, så er der ingen grund til at tøve med at fylde lageret op. Hvis man undervejs til butikken støder på en venlig, ikke helt ung herre, kan det ikke udelukkes, at det er den forhenværende rektor, der har lyttet til et godt råd - og forhåbentlig tillige har fået sig et godt grin ved mindet om Moderne Sider.

Bedømmelse

6/6, Ronda Amarone 2006. 125 kroner (normalt 224,95) H.J.Hansen/Vinspecialisten/Magasin

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her