Læsetid: 2 min.

Tre ture ud af infernoet

Selv om Hanois afsindighedsturisme og motorcykeldunst kan overvindes på et par dage, kan det anbefales at tage et par dagsture væk fra byen. Her er tre eksempler
5. februar 2010

Landsbyen Er man til templer, pagoder, lidt mindre tempo og synet af rismarker klemt inde mellem bjerge, er Ninh Binh tre timers togtur syd for Hanoi fantastisk.

Ejeren af det hjemmestrikkede Queen Mini Hotel kan arrangere en privat chauffør, mens han tilbereder morgenmaden, f.eks. bananpandekager og ris med stegt fisk. Chaufføren sørgede uden et ord engelsk for at vi fik set hver eneste pagode og tempel i området. Alle som en i helt fantastiske omgivelser.

I denne landsby, hvor trafikken er helt ustresset, kan man bruge eftermiddagen på at dalre rundt og nyde arkitekturen, markedet og adskillige kopper stærk vietnamesisk dryp-kaffe med kondenseret mælk.

Halong-bugten Det var, indrømmet, billeder fra Halong-bugten i filmen Indochine fra tiden under fransk kolonial administration, der fik os til Vietnam i første omgang. Så der måtte vi naturligvis hen, selv om mødet med Hanois ny-kapitalistiske vanvid havde givet os mistanke om, at alt nok ikke så ud som på film. Men tågen, der næsten altid hviler over bugten, bidrog barmhjertigt til at skjule hvor mange andre end os, der var på vej ud i den storslåede natur.

Under sejladsen var der uprangende, men helt fantastisk velsmagende frokost med lokalt fanget fisk og skaldyr, og herefter videre til den hemmelige grotte, der naturligvis er alt andet end hemmelig. Til gengæld er scenerne fra Slaveøen i Indochine skudt på anløbspladsen under grotten. På trods af turistmylderet er det fuldt ud muligt at nyde Halong-bugtens tågeomspundne klipper, kæmpegrotter med drypsten i alle faconer, de store vidder og helt stille, dybt vand.

Havnen I en noget anden genre er Haiphong, Hanois havneby godt to timers togtur mod øst. På Lonely Planet-anbefalingen Café Maxim, der havde udmærket nudelsuppe, men mindede om en afdanket blanding af natklub og værtshus, insisterede tjeneren på at vise os drinkmenuen, da vi var færdige med morgenmaden: »Vodka,« nikkede han og pegede. Vi konkluderede, at turister nok drikker en del. Men der var ingen turister i Haiphong. Det er vietnamesere, der starter dagen med drinks og brætspil i Haiphong formentligt fordi mange af de mænd, der befolker byen, enten er eller har været sømænd. Det giver Haiphong et helt særegent røverhistorie-agtigt præg. Én dag i byen er nok, men til gengæld også hele turen værd. Faktisk burde man udvide med en overnatning, indså vi, da gadekøkkenerne der er legendariske for deres bia hoi, hjemmebryggede øl igen om aftenen begyndte at lokke med deres dufte og chiliskåle.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu