Læsetid: 2 min.

Lille bog med stor effekt

Siden filminstruk­tøren Kathrine Windfeld læste en lille håndbog om feminisme, har hendes syn på verden ikke været det samme
3. april 2010

Lille bog med stor effekt

Hvilken bog ville du ønske, alle ville læse?

»Det er en bog af Liza Marklund og Lotta Snickare, som hedder Der findes et særligt sted i helvede for kvinder som ikke hjælper hinanden. Det er en faktabog om feminisme og om, hvordan unge piger opdrages til at blive kvinder i vores moderne samfund - og hvordan vi som kvinder mødes i vores parforhold og på vores arbejde. Det er en meget lille bog i A5-størrelse på 100 sider, og den er super enkel. Men når man har læst den, bliver verden aldrig den samme igen. Specielt hvis man har unge piger - eller hvis man selv er en ung kvinde på vej ind i en karriere. Så véd man ligesom, hvad omstændighederne er, og man kan forsøge at tage sig sine forholdsregler. Det er jo altid godt at være forberedt.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Jeg har tænkt lidt over det, og der kan kun være ét svar: Kronprinsessen af Hanne Vibeke Holst. Da jeg filmatiserede dén bog, forandrede mit liv sig. Det er et hands on svar mere end et intellektuelt svar, men det er bare sådan, det er.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg er et meget pragmatisk menneske, så hvis jeg er i gang med en dårlig bog, læser jeg den ikke færdig. Den tid er slut! Det kunne jeg gøre, da jeg var ung og havde masser af tid.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg er ikke særlig glad for at have flere bøger i gang på samme tid. Til gengæld er der ikke noget skønnere, end når man virkelig har tid til at dykke ned i en bog og faktisk bare går og venter på, at dagen skal slutte, så man kan komme hjem og læse videre. Og så er jeg i øvrigt mest interesseret i at læse om mennesker. Jeg bryder mig ikke om lange beskrivelser af, hvordan bjerget så ud, mens solen gik ned og sådan noget. Jeg kan bedst lide, at der sker noget på siderne - og at der er nogle karakterer.«

Hvornår læser du?

»Der er to svar: Enten læser jeg, når der er bøger, hvor filmrettighederne stadigvæk er til salg. Eller også læser jeg - ligesom de fleste andre - i sommer- og juleferier.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Andreas Ebbesen

Det er som om, at man først har det godt på Information hvis man mindst har 1 eller 4 artikler om feminisme i om ugen.
Jeg er ved at være godt træt af at høre om de tosser!!!!!!
Hvad med at den trykte udgave på nettet var en tro kopi af papirudgaven lørdag i stedet?
Det er ikke tilfældet denne gang.
Og lad os få noget mere relevant stof som F.EKS politik.
VH Heidi Madsen