Læsetid: 5 min.

En mand søger hjælp hos de professionelle

Og de fortæller mig, at mit hjerte har brug for mere plads. Gennem Sunniva Høgsbergs trancekanal får jeg hjælp til at træffe de nødvendige, men svære beslutninger
Og de fortæller mig, at mit hjerte har brug for mere plads. Gennem Sunniva Høgsbergs trancekanal får jeg hjælp til at træffe de nødvendige, men svære beslutninger
1. maj 2010

»Dette er en channeling for Nikolai den 16. april 2010,« skratter kassettebåndet.

De 45 minutter på den ene side af båndet er en optagelse af en kvinde i trance. Stemmen fortæller, at jeg skal sige mit job op, for ellers skrumper jeg i min »inderste essens«.

Det er Sunniva Høgsberg, der taler. Hun har sendt mig en mail og opfordret mig til at prøve hendes ting: En trancekanal.

Jeg vidste ikke, hvad det indebar, så jeg var spændt, da jeg gik op ad trappen til lejligheden på Vesterbro.

»Nogle gange bevæger du dig i den ene retning og nogle gange i den anden retning. Men der er ikke nogen klar beslutning om, at nu vil du gå til venstre, eller nu vil du gå til højre.«

Lejligheden – med dens rodede bunker af pigesko, studiebøgerne, snapshottene af de skøre veninder, de skramlede Ikeamøbler og den godt brugte samling vinylplader – fik mig til at tænke på sex.

»På den ene side er det godt, at du hele tiden bevæger dig. Men på den anden side så skal det ikke være sådan, at du bliver lammet, når du vil tage den store forkromede beslutning.«

Lejligheden tilhører dog ikke Sunniva. Hun selv bor i Nordjylland, og lejligheden er hendes datters. Og selv om jeg prøvede at forestille mig, hvordan hun så ud som ung, så fik Sunniva selv mig dog ikke til at tænke på sex.

Jeg blev derfor stærkt beroliget, da tranceseancen begyndte, og Sunniva
ikke kastede sig mod mig i en form for ekstase.

»Det, du mangler, er at stoppe op og få kontakt med, hvad det er, der egentlig driver dig. Lige nu er det simpelthen bare ønsket om at bevæge dig, der driver dig, men du mangler en dybere motivation.«

En meget udviklet hjerteenergi

Vi sad over for hinanden på stole, og det er kun var Sunniva, der var i trance. Hun sad med lukkede øjne, prustede dybt og talte til en diktafon.

Det, jeg hører på båndet, er to energier, der taler til mig gennem Sunniva.
Men selv om det ikke kom til transcendentale orgastiske udfoldelser, så er båndet stadig fyldt med kærlighed.

»Vi vil sige til dig, at der er meget lys omkring dig. Du har en meget udviklet ­hjerte­energi. Det ikke noget, du har så meget kontakt med på det bevidste plan, men din hjerteenergi er meget, meget udviklet.«

Sunniva er egentlig litterat i tysk med speciale i naturalismen. Men hun blev alene med tre børn, og for at få det til at hænge sammen tog hun derfor et job i det private erhvervsliv. Men hjertet var ikke rigtig med, og derfor opsøgte hun det spirituelle. Noget, hun mener lå naturligt i forlængelse af hendes katolske opvækst. I 1992 opdagede hun, at hun var i kontakt med to energier, som kommunikerede med hende med visdom, humor og indsigt.

Energierne på båndet påpeger, at det er svært for mig at træffe store beslutninger.

»Du kan forestille dig, at du befinder dig på et bjerg, men indtil nu har der været en sti at gå ad. Men det stykke af bjerget, der ligger foran dig er mere udfordrende for dig, for der er ingen sti og nu skal du op og klatre.«

Det store spørgsmål

Hvilket er sandt. Jeg savner ofte en indlysende grund til, hvorfor jeg skal gøre det ene og ikke det andet.

»Det næste stykke kræver koncentration, og det kræver fokus. Ellers falder du simpelthen i kløften. Så du skal virkelig anstrenge dig. Indtil nu har du klaret dig med (griner), at bevæge dig glidende fremad i livet uden at skulle anstrenge dig noget videre. Men nu kommer der faktisk en fase, hvor du skal anstrenge dig lidt.«

Men heldigvis kan energierne hjælpe mig. Derfor bad Sunniva mig om at tage et vigtigt spørgsmål med til seancen.

»Du kan føle, at dit bryst er klemt sammen. Det er fordi, din hjerteenergi vil udfolde sig.«
Et privilegeret tilbud, som jeg entusiastisk tog imod, da det er sjældent, jeg møder nogen, der konkret vil fortælle mig, hvad jeg skal stille op med mit liv. Spørger man andre til råds, så stiller de som regel bare et modspørgsmål: Hvad synes du selv?

Jeg spoler frem til det tidspunkt, hvor jeg stiller det store spørgsmål.

»Skal jeg sige mit job op?«
Det er et job, som jeg har haft et halvt års tid. Det giver godt, kollegerne er søde, og arbejdet er overkommeligt. Til gengæld kan jeg ikke beslutte mig for, om det er det rigtige job for mig nu og i fremtiden. Jeg er snart 40, så hvis jeg ikke skal gro fast, så er det nu, jeg skal rykke. På den anden side: Hvis jeg skal tjene nogen penge, så er det også nu, der skal smedes, mens jeg ikke er alt for gammel og træt.

Energierne spørger:

»Sig adressen? Så kan vi tune ind?«

Kosmos er med mig

Jeg hører mig selv på båndet give adressen på et reklamebureau i København K. Sunniva pruster med åndedrættet:

»Du føler dig nogle gange meget lille, fordi der er så meget uro omkring dig. Det er ikke et sted, hvor du vokser. Der er ikke tale om, at du ikke kan klare jobbet, men du føler dig fortabt som menneske, og det er ret smertefuldt for dig (hulker lidt). Det, vi mener, er at du har meget lidt kontakt med din egen eksistens. Du skrumper i din essens.«

Nogenlunde sådan kan en lang dag på kontoret godt føles, og jeg lytter til passagen flere gange uden at spore tegn på selvbedrag.

»Hvis du vil være god ved hele dig, så er det et sted, du skal forlade, fordi du kan miste kontakten til din livskraft. Du kan gå hen og blive deprimeret. Udviklingen af dit selv kræver, at du er nødt er til at gå væk derfra, fordi du vil tage skade på et dybt eksistentielt niveau.«

Jeg slukker for båndet og føler mig fri. Fri til at tage min beslutning. Fri fra at være ansvaret alene. Energierne har talt. Mit hjerte har brug for plads. Kosmos er med mig. I morgen siger jeg op.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu