Læsetid: 8 min.

'Jeg reducerer kompleksiteten. Det skal være sort og dyrt'

Unge i dag vælger med hjertet og lever for at leve deres drømme ud. Det giver kompetencer, Danmark ikke kan klare sig uden, siger fremtidsforskeren. Men striber af psykiatriske grænsediagnoser peger på, at de unge ikke kan klare det liv
Tvivl. Jeg tror slet ikke på, at den her livsstil er idealet for alle, og det er dybt problematisk, at vi altid taler, som om den er. Det lægger et endnu større pres på dem, der gerne vil have et liv, hvor de møder kl. otte og går hjem kl. 16, siger Mathias Vestergaard.

Tvivl. Jeg tror slet ikke på, at den her livsstil er idealet for alle, og det er dybt problematisk, at vi altid taler, som om den er. Det lægger et endnu større pres på dem, der gerne vil have et liv, hvor de møder kl. otte og går hjem kl. 16, siger Mathias Vestergaard.

Sigrid Nygaard

10. april 2010

Der sidder en fyr i baren på hotel SAS Radisson i Århus. På bordet står et glas rødvin. En åben notesbog med stikord på række vidner om en tjekket mand, og samme historie fortæller det trimmede skæg, den mørke sweater med de asymmetriske syninger og benene, der er lagt over kors, før Mathias Vestergaard retter dem ud og rejser sig for at give hånd.

»Jeg forsøger at reducere kompleksiteten. Derfor har jeg besluttet, at mit tøj kun skal være sort og dyrt«, siger han og smider sin bløde strikhue i sofaen:

»Indtil nu er jeg stået op hver eneste dag og har skullet skabe mig selv. Det er skræmmende. Nogle gange tænker jeg, at jeg har toppet. 24 år. Fra nu af går det kun ned ad bakke«, uddyber Mathias.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Arthur Schopenhauer

Måtte lige scrolle op til toppen af siden under gennemlæsning for at tjekke, at det ikke var Euromans hjemmeside, jeg havde forvildet mig ind på. Klamt.