Læsetid: 5 min.

Elektronikken holder øje med søvnen og slankekuren

Søvn, mad, skridt, puls, bevægelser. Nye elektroniske hjælpemidler hjælper os til at holde styr på, hvordan vores kroppe har det - og gør det samtidig til en leg at optimere vores helbred. Selvdiagnosticeringen kan dog være farlig
Søvn, mad, skridt, puls, bevægelser. Nye elektroniske hjælpemidler hjælper os til at holde styr på, hvordan vores kroppe har det - og gør det samtidig til en leg at optimere vores helbred. Selvdiagnosticeringen kan dog være farlig
28. maj 2010

I 1990'erne blev den lille elektroniske tamagotchi verdenskendt: Et lille farvestrålende æg, som børn i hele verden passede og plejede. Med et tryk på en knap kunne man fodre den, og med et tryk på en anden kunne man lege med den. Og der blev trykket på 70 mio. små æg verden over. Passede man ikke sin tamagotchi ordentligt, blev den syg og døde. For meget opmærksomhed kunne den heller ikke tåle. En passende mængde omsorg var nøglen til et godt og langt liv.

Det gælder også for 2010'ernes tamagotchi: Mennesket.

Vi er i dag omgivet af elektronik, som kan måle og veje alt, hvad vi gør, fastslår Thomas Goetz, forfatter til bogen The Decision Tree: Taking Control of Your Health in the New Era of Personalized Medicine i sin blog på det amerikanske Wired Magazine.

»Nye helbredsmonitorerende værktøjer giver os mulighed for at føre tilsyn med, hvor meget motion vi får, hvor meget søvn vi får - og de gør det let for os at sætte mål og forbedre os. Med andre ord laver de vores helbred om til en form for leg,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu