Klumme
Læsetid: 1 min.

Læs Frank Jæger!

Og stop med at udgive flere interviewbøger med forbrydere og psykopater, lyder opfordringen fra instruktør Mikkel Flyvholm, der netop er aktuel med Frank Jægers 'Idylia' på Det Flydende Teater
Moderne Tider
7. august 2010

- Hvilken bog ville du ønske, alle ville læse?

»Arbejdet med at iscenesætte Idylia på Det Flydende Teater var et fantastisk møde med en dansk forfatter, jeg kun kendte til fra gymnasiet. Frank Jægers digte og noveller er underfundige, humoristiske og benhårde i deres afdækning af det moderne menneskes dilemmaer. Selv om de er skrevet for næsten et halvt århundrede siden, taler de stadig ind i vores tid. Jeg ville ønske, at folk ville genoptage læsningen af hans forfatterskab.«

- Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Goethes Faust. Jeg læste den tidligt under min uddannelse og valgte at kaste mig ud i at sætte den op på teaterskolen. Et voldsomt projekt, som fik meget stor betydning for mit arbejde som instruktør.«

- Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg vil ikke kassere nogen af de bøger, jeg har læst. Der er altid indsigt og oplevelser at hente i bøger. Selv bøger, jeg ikke holder af eller måske opgiver at læse til ende. Men jeg ønske, at man afholder sig fra at udsende flere af de allerede alt for mange interview- og samtalebøger med forbrydere og psykopater.«

- Hvilken typer læser er du?

»Det ved jeg ikke. Jeg læser alt om teater, jeg kommer i nærheden af. Biografier, teorier og ikke mindst utrolig mange dramaer. Så læser jeg interessante udenlandske romaner, som venner og familie anbefaler. For eksempel Atiq Rahimi, Murakami og spanske Javier Márias.«

-Hvornår læser du?

»Aften og nat.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Steen Johansson

Jæger er død-skudt af jægere