Læsetid: 5 min.

Beværtet: Bistro Boheme

Klassisk går aldrig af mode. Bistro- og brasserie-stilen er en tryg ven at vende tilbage til, når krisen forandrer alt andet
Klassisk går aldrig af mode. Bistro- og brasserie-stilen er en tryg ven at vende tilbage til, når krisen forandrer alt andet
11. september 2010

Nogle mente, det var klogest at holde sig til det, der faldt i de flestes smag. Specielt da krisen kradsede dybest. Andre lod lidenskaben sejre og tog de knubs der fulgte. 2009 var året, hvor 'det nye' blev 'det gamle'. Brasserie - og bistrostilen tog Europa med storm. De storklassiske retter, det genkendelige og det uformelle faldt lige i tidens ånd. Der var brug for at holde fast i bordkanten. Alt andet bevægede sig i uvisse retninger. Det skabte en rummelighed på det gastronomiske parnas. Her havde en avantgardistisk og innovativ stil sideløbende med det franske køkken domineret højgastronomien årene forinden. Nu vandt de gamle travere anerkendelse og respekt igen. Også på de finere beværtninger. Benløse fugle og frikadeller viste deres værd - som kun en gammel ven kan skabe tryghed. Det 'nye gamle' tog føringen. Recessionens kyniske jerndør lukkede flere Michelin-restauranter i Danmark. Blandt andet Mads Refslunds MR samt Geranium og Ensemble. Kun få åbnede og forblev åbne. Selv de etablerede navne måtte sadle om for at overleve. Brasseriestilen er ikke en kategori, der får tildelt stjerner. Men stilen appellerer til tiden. Den skaber tryghed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu