Læsetid: 11 min.

Kongen af street art lægger sig selv i graven

Kongen af 00'ernes store kunstbevægelse lægger i en ny dokumentar hele street art'en i graven. Britiske Banksy har lavet en opbyggelig fortælling om, hvad der skete, da den største modkultur siden punken ramte mainstreamen, kapitalisterne, galleristerne og hipsterne
Banksys skarpe punchlines og skabelon-stil dannede skole for hele street arten og gjorde ham selv til en superstjerne og hele street arten til 00'ernes store kunstbevægelse. Men som blomsten på hans værk her - der kunne ses på en mur i Utah ved årets Sundance Filmfestival - er street arten en flygtig størrelse, der lever i det fri og risikerer at dø, når man forsøger at indfange den.

Banksys skarpe punchlines og skabelon-stil dannede skole for hele street arten og gjorde ham selv til en superstjerne og hele street arten til 00'ernes store kunstbevægelse. Men som blomsten på hans værk her - der kunne ses på en mur i Utah ved årets Sundance Filmfestival - er street arten en flygtig størrelse, der lever i det fri og risikerer at dø, når man forsøger at indfange den.

George Frey

18. september 2010

De var der alle sammen. Kunstsamlere fra hele verden, Brad og Angelina, skuespilleren Jude Law, musikeren Beck, borgmesteren i Hollywood og en tonstung elefant komplet dekoreret som et tapet og placeret i et klunkehjem indrettet midt i den nedlagte fabriksbygning i Los Angeles' hårdeste område. Det var den største kunstevent, den amerikanske kunsthovedstad havde set, men kunstneren selv var ikke tilstede. I hvert fald ikke hvad gæsterne vidste af, for ingen ved med sikkerhed, hvem den britiske street artist Banksy egentlig er.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

... ja - den er rigtig nok. Hvis man laver den slags så er der altid bedre at går usynlig. Men dette er ikke helt muligt - så laver man smoke&andmirrors og danser i Gift Shop for en gave.

Khm.... Skal man virkelig blande kunst og politik?