Brevkassen: Min bror knalder med mine veninder

Moderne Tider
23. oktober 2010

Søster Ulystig, København

Siden mine veninder begyndte at få bryster, har min bror kigget langt efter dem. Nu kigger han ikke længere kun.

I løbet af de sidste 10 års tid, han er 32 og jeg er 27, har han virkelig sat alt ind på at kneppe sig igennem samtlige af mine mest fortrolige kvindelige bekendtskaber. Det har jeg det godt gammeldags stramt med. Jeg synes, det skaber en underlig stemning imellem mig og mine veninder, det er som om, der nu er et element i deres liv, der ikke længere kan tales helt ærligt om.

Han er noget af en sjuft, skal det siges, har det med at knuse hjerter. Og jeg går så bare og bliver bekymret for mine veninders bankende, blødende hjerter. Jeg har sagt til ham, at han da for satan kan knalde hele København, men om han ikke kan holde sig fra de syv-otte kvinder, jeg holder allermest af og er allertættest på. Men den fiser ikke rigtigt ind.

Mit spørgsmål er så, er jeg en stram tante? Har jeg overhovedet lov til at blande mig i, hvem han går i seng med? Og umyndiggør jeg mine veninder ved at blande mig?

Svar I:

Kære Søster Ulystig.

Det kan være svært nok at holde orden på ens eget kønsliv. Derfor er det halsbrækkende - og nyttesløst - at forsøge at styre andres.

Når det er sagt, kan jeg godt forstå, at du føler dig noget pikeret over, at din bror synes at have en særlig forkærlighed for at kaste sig over dine veninder.

Man fornemmer, at der et eller andet sted er en understrøm af noget incestuøst: Han begærer dine veninder, fordi det er dine veninder, og du bringes i affekt, fordi det er din bror, der begærer dem. Man behøver ikke at hedde Sigmund Freud og have et lægeskilt sat op i Wien for at se, at det er en slags seksuel søskendekontakt pr. stedfortræder.

Det er en usund trafik mellem jer, og med den alder, I nu har, kan det ikke undskyldes med umodenhed og manglende indsigt.

Jeg synes, du skal tage denne indfaldsvinkel som udgangspunkt for en voksensamtale med din bror og sige til ham, at du ærligt finder det klamt, at han systematisk bager på dine veninder, og at du meget gerne ser, at han viser sin voksenhed ved at holde op med det.

- David Rehling

Svar II:

Ikke alverdens tårer eller girafsproglige argumenter kan holde din omgangskreds fra at kopulere, så du kan lige så godt vende det til din fordel.

Jeg kan huske fra min skoletid, hvordan ellers utrolig kedelige piger blev interessante, fordi de havde en lækker storebror. Hvordan man accepterede medlemskab af kristne kor og den drageånde, der kom af fast tandbøjle, fordi man kunne tilbringe fredag aften hos hende med Eldorado og Sodastreamcola af snoede sugerør sammen med John fra en af de højere klasser.

I er blevet ældre, men når det kommer til underlivet, er fremskridtene desværre minimale.

Veninderne skal nok komme over det og måske endda forfatte lidt lyrik om episoden, mens din bror bare er helt almindelig generationstypisk på røven. So be a pimp, sister.

- Anna von Sperling

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her