Brevkassen: Vi vil så gerne penetrere en mand

Moderne Tider
2. oktober 2010

Ane, 26, Nørrebro

Mine veninder og jeg har talt meget om, at det kunne være fedt at tage en mand med en strap-on-dildo. Vi vil gerne være dem, der penetrerer. I det mindste vil vi gerne prøve det. Vi synes selv analsex er dejligt, så det synes en mand vel også. Eller hvad?

Desværre virker mange af de drenge, vi kender, ikke så betagede af tanken, selv om de taler meget om, at de er trætte af kønsstereotypernes indvirkning på samlejekulturen. Flere af os har foreslået ideen til faste partnere, som har afvist det (let rødmende). Virker det ikke lidt voldsomt at hive en strap-on frem, hvis man har slæbt en fremmed med hjem?

For nylig konstaterede en af mine veninder, at hun nok måtte vente, til hun kunne gøre det med en pige. Meget trist konklusion, synes vi, og vil derfor gerne have et venligt råd til at komme et seksuelt skridt videre i praksis.

Svar I:

Man køber en strap-on, sætter en annonce i et passende medie og finder en mand, der har lyst. Formoder, at jeres definition af en mand, er én, som har en penis, så det tjekker man. Og så penetrerer man en mand. Om dette får jer seksuelt ’videre’ eller så meget som syv cm ud af kønsstereotyperne, er jeg til gengæld stærkt i tvivl om.

Dit spørgsmål rejser en bombe af nye. Hvorfor taler du i flertal, som om lyst var en fællesnævner? Går I i seng med ’drenge’? Betyder »vi vil gerne penetrere en mand?« flere kvinder med strap-ons rundt om en mand? Hvorfor er det en trist konklusion, at gøre det med en pige, hvis kønnene synes så reversible? Hvad er forskellen på en dildo og en erigeret penis?

Hvorfor er det for mange mænd for grænseoverskridende at blive penetreret analt? Er en mand en mand, når han penetreres? Er en kvinde en kvinde, når hun penetreres analt? Er en kvinde en kvinde, når hun penetrerer? Hvad er en kvinde i det hele taget? Og bliver ’man’ ikke i bogstaveligste forstand stående udenfor, når man penetrerer med en dildo? Alle andre steder end i lige præcis – teorien?

Når I en dag holder op med at lege med dukker og drenge, og med krop og sjæl begynder at undersøge grænser, der hos ’jer’ ser ret betonagtige ud trods lagengymnastikken, så er det, at jordskælv kan forekomme.

Det er så meget, meget lettere sagt end gjort.

 Tine Byrckel

Svar II:

God sex må nødvendigvis bygge på lyst; at begge parter har lyst – og lyst til nogenlunde det samme.

Du skriver, at du og dine veninder er tændt på at spænde en dildo på og gennemtrænge en mand. Efter dit ordvalg må I mindst være tre, der er opsat på det forehavende – og i fælles aktion. Det kan jeg godt forstå, at jeres ’faste partnere’ er ængstelige ved at skulle lægge krop til.

Jeg tror heller ikke, at der kommer noget godt ud af at tage en fremmed mand med hjem og skræmme livet af ham ved at flå det udstyr frem.

Jeg tror, at de fleste heteroseksuelle mænd opfatter det at være genstand for anal indtrængen som homoseksuelle mænds privilegium. Og de heteroseksuelle mænd har ikke selv lyst til at udforske, hvordan denne oplevelse kunne komme bag på dem som en glædebringende fornyelse af erotikken.

Der må være så meget andet, som I – enkeltvis og fællesskab – kan finde ud af sammen med mænd, at I ikke behøver at frustreres over manglende penetrationstilbud.

– David Rehling

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her