Læsetid: 5 min.

Læserne spørger: Flemming Rose

Flemming Rose besvarer læsernes spørgsmål
Flemming Rose besvarer læsernes spørgsmål
9. oktober 2010

— Hvilket argument imod at bringe tegningerne har du mest respekt for?
Grundlæggende er der flere respektable argumenter, men i praksis bliver nogle af dem mindre respektable, hvis ikke fortalerne er parate til at praktisere dem konsekvent. F.eks. hvis man anfører, at tegningerne ikke burde have været bragt med henvisning til, at de krænkede muslimers følelser. Betyder det så, at man afholder sig fra at sige ting, der kan krænke andre religiøse og ikke-religiøse gruppers og individers følelser? Hvis man gør, risikerer man at havne i tavshedens tyranni, så selv om det er sympatisk ikke at ville krænke andres følelser, så får det i praksis katastrofale konsekvenser for friheden.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu