Læsetid: 8 min.

I Danmark er overvågning begyndt at betyde tryghed

Vi murer os inde bag sikkerhedsvagter, installerer panikrum, sætter videoovervågning op og gennemsikrer os imod ondskaben derude. Danskernes tryghedsbehov er umætteligt. Senest har Pia Kjærsgaard indrettet et panikrum
Brudt ind. Det er frygten for den ubehagelige overraskelse, der har fået sikkerheds-industrien til at at boome. Sikkerhedsbranchen regner med at tågesikring og overvågning bliver standard for kunderne.

Brudt ind. Det er frygten for den ubehagelige overraskelse, der har fået sikkerheds-industrien til at at boome. Sikkerhedsbranchen regner med at tågesikring og overvågning bliver standard for kunderne.

Thomas Borberg

11. december 2010

»Enhver kriminel med respekt for sig selv har hørt om tågegeneratoren, og selve dens tilstedeværelse er ofte nok til at afskrække eventuelle gerningsmænd. En tågegenerator kan lynhurtigt stoppe selv den mest ihærdige tyv.«

Sådan skriver det danskbaserede G4S, der er verdens største sikkerhedsvirksomhed, på sin hjemmeside. Danskere handler stort og køber sig til tryghed og sikkerhed fra de omtrent 470 certificerede private vagtselskaber. Danskerne køber så stort ind, at sikkerhedsindustrien anslår, at cirka 200.000 danske husstande er sikret med privatalarm. Efterhånden er private sikkerhedsinstallationer nær ved allemandseje. Hvert eneste år kommer 25.000 nye kunder til selskaberne, og danskerne forskanser sig bag infrarøde detektorer, videoovervågning og tågekanoner, der som nævnt kan stoppe »selv den mest ihærdige tyv«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"»Politikerne skræmmer ikke folket - men de kan godt tale frygten op. På den måde holder man gryden i kog og vedligeholder et forholdsvist højt frygtniveau,« siger Peter Høilund."

Hvad er det dog for politikere, vi har valgt!!
Det er bare for ulækkert!!

Martin Jeppesen

Så skal vi bare have skåret velfærd, offentlig sygesikring og uafhængig presse (ha!) fra, så er vi næsten lige så seje som storebror USA.

Jette Abildgaard

Jeg foeslaar at Danmark snarligt paabegynder at bygge en meget tyk mut omkring hele landet.

Derudover anbefaler jeg kraftigt, at alle Danskere - baby'er, pensionister og sygehuspatienter inklusive begynder at baere skudsikker vest 24/7 samtselvfoelgelig en ladet pistol!

Desuden boer man helt klart udstyre sig med en wire med direkte kontakt til politi og sygehus - ligeledes 24/7.

I tilfaelde af, at en udlaending eller udlandsdansker skulle forsoege at komme ind i landet, da boer hele landets befolkning omgaaende varsles....baade over radioen, pr. telefon samt via sms og, helst 5 minutter foer graensen aabnes for den uoenskede!! Dette giver alle tid til at komme ind i det naermeste panikrum!

Welcome to the happiest Country in the World!!!

må man foreslå Bowling for Columbine.
Michael Moore endte med at konkludere at den væsentligste forskel mellem amerikanere og canadiere var, at amerikanerne konstant hærges af frygt og fjendebilleder.
Og i danmark har pressen sat sig for at indføre amerikanske tilstande. F.eks var politiken engang en seriøs avis, men nyhedernesynes nu udelukkende at være om kriminalitet, så man kan hjælpe borgerne med at blive bange. Også Unformation kan ikke helt se sig fri for denne tendens, især i telegrammerne, jamen hvad rager det ad folk i damnark at en israelsk soldat har stjålet en pistol fra sin overordnede?
Og selvfølgelig har vi da alle grund til at glæde os over, at det øger forretningsmulighederne.

Det redede min Soendag, troede jo foerst at det var en joke, ret god. grinede i ca 15 minutter.

Og det er jo sundt at grine.

Da saa jeg fandt ud af at det var serioest, saa grinede jeg i en halv time, kunne simpelt hen ikke stoppe. Lidt i tvivl om at det er sundt?

Helge Kierkegaard

Professor Peter Høilund har ikke ret, når han i artiklen siger, at der før 11. september 2001 var markant modstand mod overvågning, men at opinionen siden er vendt, og at alle i dag går ind for overvågning næsten alle steder.
Den mest omfattende undersøgelse af danskernes holdning er lavet for Det kriminalpræventive Råd. I 1999 var 60 pct. af befolkningen positivt indstillet over for den øgede udbredelse af tv-overvågning, 24 pct. var hverken positive eller negative og 21 pct. var negative. De tilsvarende procenter fem år senere, i 2004, var henholdsvis 56, 24 og 18. Det er ikke et skred i holdningen. Det er et område, hvor politikerne ikke var i overensstemmelse med den generelle holdning hos danskerne. Det er de ved at være nu.
Undersøgelsen ligger på Det Krikimalpræventive Råds hjemmeside.

.. der var i hvert fald modstand nok til at de havde afvist Patriot Act et par gange INDEN 9/11, ellers ville det ha været overraskende hvis de havde tryllet det dokument frem(10.000 sider) på et par uger, da den efter lidt omskrivning(ikke til det bedre bare omformuleret, basically the same) blev fremlagt og vedtaget.

Falsk tryghed, og ganske rigtigt en meget kedelig udvikling.
I øvrigt Helge tror jeg det må være i forhold til offentligt overvågning. Men skal ikke kunne sige det, det lyder tvivlsomt at så mange skulle have tilsluttet sig almen overvågning i privathjem i slutningen af halvfemserne.

Det pardoksale med panik rum er vel at man bare kan vente på personen går ud?, hvis det da var et ANGREB, som DF forsøger at publicere. Så andet end ved et røveri er der ikke meget idé i at etablere et panikrum.

Citeret delvist efter hukommelsen: "Hver fjerde* dansker er pædofil". "Hver femte, svarende til 13.500 børn (!) under 18 år, har eller har haft et ulovligt sexuelt forhold til deres idrætstræner".

* Viste sig at være fire "procent" (hvad det end er).

Marianne Mandoe

"Vi" i denne sammenhæng er vist højrefløjen.
At højrefløjen så generelt tror at alle er som dem og tænker som dem ved vi jo godt.

Det er ret vildt at tænke på, at panik-rum nu er en del af den danske kultur. Vi bliver vidst påvirket mere og mere af amerikanske film, end godt er!

Der rigtig mange, som installere dyre alarmer og videokameraer. En ting som folk oftest glemmer er nøgler. Hvor mange er jer, har ikke stadig de runde ruko nøgler, som vi alle kender ?
Jeg sad og læste på både http://find-en-laasesmed.dk/ruko-noegler/ og http://find-en-laasesmed.dk/laasesmed-aarhus/ .
Her står der faktisk en hel del info, omkring hvad man burde tjekke. Personligt vil jeg hvert fald først kigge på nøgler, frem for alarmer og kameraer.

Efter at have set flere udsendelser, troværdige eller ej, så har "nyheden" om bankenøgler, også fået sig en plads i min hukommelse.