Læsetid: 13 min.

Røde drager over Sjælsmark

Et stærkt stigende antal børn flygter ved hjælp af menneskesmuglere til Danmark uden deres forældre. På modtagecentret Sjælsmark har 30 af dem fotograferet mødet med Danmark - kammeratskab, tryghed og håb, men også slåskampe, snitsår og angst. Her fortæller to af fotograferne om deres billeder og deres flugt
Et stærkt stigende antal børn flygter ved hjælp af  menneskesmuglere til Danmark uden deres forældre. På modtagecentret Sjælsmark har 30 af dem fotograferet mødet med Danmark - kammeratskab, tryghed og håb, men også slåskampe, snitsår og angst. Her fortæller to af fotograferne om deres billeder og deres flugt
4. december 2010

Hver dag går den afghanske flygtningedreng Hamid gennem skoven nær asylcentret i Gribskov. Der er noget ved ruten, der gør flygtningen bange. Så fotograferer han. Hamid tager nærmest ét billede for hvert skridt. Vejen svinger, og skoven skifter forklædning; lys, mørke og skygger afløser hinanden, nedfaldne blade, stablede stammer, slidte hvide vejstriber. Hamid stiller kameraet på selvudløser og træder nogle skridt frem. På fotografiet kan man se ryggen af en lav dreng med gummisko, cowboybukser og lidt hængende skuldre i den blå træningsjakke.

»Nogle gange spørger jeg mig selv: 'Hvis jeg kunne blive i Danmark, hvilket arbejde skulle jeg så have?' Jeg siger til mig selv, at jeg burde blive psykiater, så jeg kunne hjælpe børn, der ligesom jeg har fået nok af livet,« skrev Hamid i en tekst til sine billeder, da han stadig havde et håb om at få asyl i Danmark.

Men Hamid var ikke tilstede, da udstillingen af hans og 29 andre flygtningebørns fotografier torsdag blev åbnet i kulturhuset Støberiet, Blågårds Plads i København. Han er allerede udvist.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

og det er den slags børn der nu kan sendes til en lejr i Afghanistan.
Det kan bare ikke gå hurtigt nok med at få en ny regering!