Læsetid: 12 min.

'Nu gælder det bare om at berolige folk'

Godt tre måneder har Sverigedemokraterna siddet i den svenske rigsdag. Og mens de andre partier har forsøgt at give partiet så lidt indflydelse som muligt, har de bygget et nyt rigsdagsparti op fra bunden. De har arbejdet for at finde kompetence, administrativt personale, politiske sagkyndige, bygget kontorlandskaber, lært rutiner, procedurer og taktisk spil. Men frem for alt har de prøvet at få deres budskab ud. Og vise, at de som nyt parti er klar til at tage ansvar
Under pres. Modstanden mod os fra de andre partier er så voldsom, at det er blevet en del af, hvem vi er. Det giver et stærkt sammenhold. Men det er også nødvendigt for at holde det ud, siger William Petzäll.

Under pres. Modstanden mod os fra de andre partier er så voldsom, at det er blevet en del af, hvem vi er. Det giver et stærkt sammenhold. Men det er også nødvendigt for at holde det ud, siger William Petzäll.

Sigrid Nygaard

8. januar 2011

Jimmie Åkesson stirrer ligeud, mens han går. Blikket rammer nakken på sikkerhedsvagten en meter foran ham, en anden følger en meter efter. Sådan navigerer de tre mørkklædte skikkelser gennem det centrale Stockholms snedriver klokken 9.30 en tirsdag morgen i december: I takt og i en lige linje efter hinanden gennem mennesketomme gader. Lædermappen i Åkessons hånd svinger frem og tilbage i en perfekt kurve, fødderne tager lange, regelmæssige skridt. Det er det her, den 31-årige Jimmie Åkesson har arbejdet hen imod de seneste fem år. At gå denne vej hver morgen mod det sted, hvor han endelig har sin arbejdsplads. Det var det, han drømte om, da han i 2005 blev partileder for det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna, og for tre måneder siden lykkedes det. Partiet kom ind med 5,7 procent af stemmerne og fik 20 mandater i Sveriges Riksdag. Det er her, Jimmie Åkesson er på vej hen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu