Brevkassen: Skal han have tre strippere?

Moderne Tider
12. februar 2011

Kasper, København V

Min bedste ven skal giftes om en måned. Vi er et par stykker, som har arrangeret et brag af en polterabend for ham. Blandt andet har vi engageret tre forskellige strippere, som skal møde op på tre forskellige locations i løbet af aftenen.

Nu er der så en ven i selskabet, som siger, at vi ikke kan tillade os den slags svineri over for en mand, som ellers er modstander af prostitution og meget venstreorienteret. Jeg synes ikke, at en polterabend skal være en politisk begivenhed, men bare sjov. Men nu er hele drengegruppen kommet op at skændes om det.

Kan I ikke svare: Kan vi tillade os den slags sjov for enkelt dag, eller skal vi respektere hans politiske holdninger?

Svar I:

Først og fremmest tillykke med jeres opfindsomhed  strip er plat, og tre gange strip er tre gange så plat. Men i min optik også tre gange så sjovt, faktisk.

For en polterabend gælder det, at det er arrangørerne, der bestemmer. I kan derfor bestille alverdens bare damer, sætte jeres stakkels ven til sælge syv hundrede tusinde kys på Strøget og plaffe hele forsamlingen grønne i timevis på en paintballbane  hvis det er det, I vil. Ham, jeres kammerat, der ikke kan magte damer, der optræder med lidt nøgendans, skulle have meldt sig som polterarrangør noget tidligere i forløbet.

Blot er det måske ikke vildt sjovt at stå som medarrangør af en fest, som gør hovedpersonen ked af det. Du kender selv din bedste ven og ved, om hans politiske holdninger har gjort ham kedelig, eller om han kan sætte pris på lidt spas a la strip? Sammenligningen med prostitution er langt ude, så se bort fra den.

Men I skal naturligvis være opmærksomme på, at stripperiet kan gå hen og blive voldsomt pinligt. Frisk i min erindring står en venindes fortælling om en mandestripper, som iklædt stramt læder udbad sig ydmygelse på en måde, der skræmte hele kvindeselskabet.

Ingen syntes at kunne sætte pris på manden, der bagbundet og på knæ ville drikke vand af en hundeskål. Bedre blev det ikke, da han takkede for at få tidligt fri, så kan kunne komme ned til sin datter, der sad i bilen og ventede ... Nuvel, den historie har givet anledning til store grin på linje med dem, der er at hente i 'Klovn'. Pinligheder er sjove, især når de er kommet på afstand. Så god fornøjelse med de nøgne dansedamer.

Mette Klingsey

Svar II

Du er en klovn. Jo, du er, men du skal ikke tage det ilde op, for det er sagt i den bedste mening. Jeg er også selv en klovn, og der findes mange af os rundt om i landet. Vi kan kendes på vores gode hensigter, men dårlige menneskelige forståelse. Vi vil gerne gøre det rigtige, men vi gør som regel det forkerte.

Du skriver, at du gerne vil lave noget »sjovt« med din gode ven på hans polterabend. Det er som udgangspunkt en rigtig fin intention, men i stedet for at tænke: 'Hvad mon min ven synes er sjovt,' tænker du: 'Jeg kan godt lide at se på halvnøgne damer, der vrider sig op ad en stripperstang, så jeg bestiller nogle med det samme.'

Du tager udgangspunkt i, hvad du selv synes er sjovt, og glemmer at sætte dig ind i din vens præferencer, som efter alt at dømme går i en lidt anden retning. Det er ikke af ond vilje, at du gør det. Det er bare, fordi du er en klovn.

Jeg tror ikke, der er nogen i din drengegruppe, som er uenige i, at en polterabend bør være en sjov og ukompliceret boys night out - og ikke en politisk begivenhed. Men den bliver netop politisk og usjov, hvis du insisterer på din egen forståelse af sjov.

Hvad skal I så give jer til, spørger du måske. Personligt vil jeg anbefale jer, at I klæder jeres fælles ven ud i dametøj og skubber ham rundt på Strøget i en kundevogn fra Netto. Det synes alle er sjovt.

I skal selvfølgelig også huske at drikke ham skidefuld i Fisk og Blå Gajol og klaske et skilt på ryggen af ham med teksten: 'Kys svinet, det er sidste chance'. Og når klokken nærmer sig midnat, giver I ham rulleskøjter på og spænder ham fast til Øresundstoget. Det bliver skide hyl. Som sagt: Jeg er også en klovn.

Rasmus Bo Sørensen

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her