Læsetid: 11 min.

Anders Samuelsens virkelige fortælling om Anders Samuelsen

Medierne iscenesætter ham som gal eller genial, plim eller nyskabende, en strategisk kyniker, en Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Selv iscenesætter Liberal Alliances formand Anders Samuelsen sig som glad horsensdreng, der endte i politik ved et tilfælde. Mest af alt ligner det hele en fortælling om en fortælling
Privat. Jeg bruger næsten ikke min familie. Jeg lukker ikke nogen ind i det her hus normalt. Min familie skal ikke betale prisen for, at jeg er i politik, siger Anders Samuelsen.

Privat. Jeg bruger næsten ikke min familie. Jeg lukker ikke nogen ind i det her hus normalt. Min familie skal ikke betale prisen for, at jeg er i politik, siger Anders Samuelsen.

Sigrid Nygaard

26. marts 2011

'Samuelsen'. Store blå bogstaver snørkler sig sydlandsk langs med navneskiltets klinker, men det hvide hus i udkanten af Horsens er et dansk parcelhus fra 60'erne. Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen åbner døren. Det er hans fødehjem og det hus, han vendte tilbage til, da han selv fik børn. Det er hans holdepunkt. Dagny, naboen, har boet i huset, siden Anders Samuelsen var barn, det samme har fru Jessen. I et rødt murstenshus bor Samuelsens niece, og ham, der i sin tid opfandt navnet Ny Alliance, bor for enden af vejen. Liberal Alliances formand smiler, spørger venligt om han skal tage jakken, og om jeg vil have kaffe.

I stuen kigger han og hans to sønner ned fra væggene fra sort-hvide fotografier; på et af dem holder Anders Samuelsen sig for ørerne og lukker øjnene. De griner. En kat smyger sig langs sofaen; den ældste søns, siger han. En serie dybe host lyder fra et rum bagved; den yngste søns, siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Skaarup

Held og lykke Anders, du får brug for det.
- for sikken en gang ævl du kommer med. eller journalisten kommer med.
- Ligegyldig. Det bliver sgu svært for dig at holde den røde tråd,....

øst, vest,syd, nord... sandheden/virkeligheden er der hvor Anders S. bor.

"Mest af alt ligner det hele en fortælling om en fortælling"

Av - der bliver ikke lagt fingre imellem i denne artikel.

Gad vide hvad reaktionen bliver?

Jeg kunne aldrig drømme om at stemme på LA, men har stadig en vis respekt for Samuelsen.

Det er måske i en billig sammenhæng, men ikke desto mindre har han nogle(selvstændige)holdninger, noget mange andre politikkere ikke har.

Såd'n rabiat "liberalist", der end ikke har respekt til
overs for lokal demokrati selvom de betaler i dyre domme for at han skulle deltage ... respekten syner mere end by i Sibirien

Søren Nørbak

Vile Werneby
Anders Samuelsens er valgt til at varetager sine vælgeres interesser. Som liberal alliance vælger, og tidligere ny alliance vælger, føler jeg bestemt at Samuelsen bedst varetager mine interesser ved at arbejde 80-90 timer om ugen med foredrag og deltagelse i debatter rundt om i landet. Danmark ville højest sandsynligt være bedre ledet hvis flere politikere gjorde som Samuelsen og fokuserede på at snakke med vælgerne i stedet for at vedtage 1000 nye love og forbud om året – i en fjern virkelighed inde på Christiansborg.

Hvor er det dog synd for Anders. Han sidder allerede i gæld til sine børn, men han siger jo intet om hvorfor, og hvad han skylder dem. Men den ryger lige ind i underbevidstheden, som et udsagn man kun kan føle positivt for.
Hvor er det også synd for slagteriarbejdere, hvis de kommer til at betale topskat.
Jeg ved, at der er mange, der ville være glade for bare at nå grænsen for at skulle betale topskat. Men Anders undlader at fortælle, at topskatten først skal betales af det beløb, der ligger over grænsen, og ikke af hele lønnen.
Hvor er det synd for slagteriarbejderne, der har set 6000 arbejdspladser flytte til udlandet, selv om landbruget, ejerne af Danish Crown har fået skattelettelser, og heller ikke skal betale jordskatter.
Hvor er det godt hans fader kunne forsørge en hel familie, og kun betale 25 % i skat, men hvor er det synd, at virksomhederne lige siden har og gør alt for ikke at betale skat, så vi andre må betale det mere.
Og hvorfor refererer Anders aldrig til forholdene i Irland, som jo er blevet tvunget til at gå fra Anders økonomiske model, til noget der ligner vores nuværende?
Bor selv nær Øster Vrå, og mange vil godt have sådan et plejehjem som Thyra fortalte om, men hvis Anders politik bliver en realitet, ingen af dem ville få råd til at benytte.

Høybye - Jeg opfatter ""sine børn" som alle børn. Næste generation, som overtager følgerne af vores uansvarlighed.
Jeg tror alle ved hvor dan topskatten beregnes.
Der er angiveligt 900.000 topskatteydere, hvis der ikke ændres. Altså også alle dine slagteriarbejdere.
Det med een indtægt er et billede af udviklingen hen imod det store omfordelingscirkus, den enorme offentlige sektor, den deraf følgende høje skat og stigende umyndiggørelse af befolkningen.

Alt dette er en beskrivelse af grundlaget for og årsagen til den stigende tilslutning til en liberal politik, som kun LA vil levere. De Radikale ville osse gerne, men har solgt sig selv til de røde for magtens sødme.

Pseudo-socialisternes, deriblandt Høybye og Wernebys, udtalelser er dybt asociale, egoistiske og udenfor saglig rækkevidde.

Jeg savner filosofien, omtanken og folkelig empiri i politik. Ydermere savner jeg den nødvendige økonomiske indsigt for at kunne se objektivt, og ikke kun subjektivt på samfundet - vi bliver nødt til at lade objektivitetens uomtvistelige kausalitet med subjektiviteten indgå i en synergi for på rationel vis at udtale os.

Liberal Alliance er friheden til ægte folkelig solidaritet.

Liberalisterne er simpelthen en ny tids marxister - men i modsætning til marxisterne uden sympatiske mål, for der er ingen mål, kun skruen uden ende. Liberalisme er arbejde for arbejdets egen skyld, vækst for vækstens egen skyld, troen på, at penge repræsenterer en reel værdi. Det er da metafysik i højeste potens!

Peter Dalsgaard

Gad vide hvor meget Saxobank har betalt information for denne annonce om Samuelsen?

Jeg kan se, at der er kommet de sædvanlige kommentarer fra disciplene om, at det skyldes jantelov, misundelse og manglende indsigt, at 95% af befolkningen endnu ikke har set "lyset" i demagogen Samuelsen.

Det er sjovt, at AS bliver ved med at slå på, at LA skulle være det eneste parti, som har en politik i forhold til en globaliseret verden. Især da den kære Simon Emil for kort tid siden stolt proklamerede, at "LA har ingen udenrigspolitik". Måske imødeser AS at EU og resten af verden, vil indrette sig efter den danske indenrigspolitik, når de først har fået øjnene op for LA's "genialitet"

Jeg synes, at disciplene, og alle andre, som i en brandert bare har overvejet at stemme på LA, skulle læse Kristian Weises glimrende artikel her på information "Irlands fald fra tinderne", om hvad vi har i vente, hvis LA får magt, som de har agt. Det bliver en dyr fest.

http://www.information.dk/260454

Til sidst vil jeg sige, at jeg da håber, at AS nåede et byrådsmøde efter interviewet, nu da han alligevel var i nærheden. Hvis han da kan huske, hvor rådhuset ligger.

Det er bare synd for Anders Samuelsen, når han nu er sådan et sympatisk menneske, at hans politik for længst er dømt ude af nogle af verdens mest ansete økonomer.

economix.blogs.nytimes.com/2011/03/03/inequality-and-political-power/?scp=9&sq=us economic inequality&st=cse

Anders er faktisk rigtig god til at være asocial og kæmpe for de forfulgte rige danskere som tjener over ti mio. om året.

Jeppe Bundgaard

Endnu en af La´ typiske kæpheste: sænk selvskabsskatten.

"Danmark har i dag en meget gennemsnitlig selskabsskatteprocent blandt EU15-landene og OECD-landene - selskabsskatten er halveret fra 50 procent i 1989 til 25 procent i 2007, og samtidig viser de bagvedliggende tal fra Danmarks Statistik, at kun 30 pct af alle danske selskaber i 2008 betalte selskabsskat...."

LA vil sænke selskabsskatten yderligere, til 12,5 procent. Måske de skulle starte med at koncentrere sig om de 70 procent der ikke betaler til fællesskabet....

Slettet Bruger

Indtil jeg mere konkret hører hvordan man både vil bekæmpe bureaukratiet og i højere grad end i dag målrette indsatsen efter mennesker med behov og spare en masse penge, så har jeg svært ved at betragte dem som andet end et nypopulistisk parti. Hvilke former for ydelser skal erstatte gamle, hvad er kriterierne eller behovsdefinitionerne, hvad skal satserne være og hvordan vil man sortere/tildele/visitere med væsentligt mindre administration og kontrol? Kan man ikke levere svar på den slags simple spørgsmål og vil man kun tale om skattelettelser og dynamiske effekter forekommer projektet ikke særlig troværdigt. Måske er den slags spørgsmål heller ikke er interessante for deres vælgerkorps.

Liberal alliance er blevet beskyldt for massiv iscenesættelse uden substans, men også for at være uigennemskuelige hvad angår deres politik.
Skal man som vælger tage en pejling af hvad man støtter ved et kryds på Liberal Alliance bør man tage pejling af hvad partiets pengestærke bagmænd i Saxo Bank støtter.

Nedenstående citat er sakset fra Wiki om forfatteren Ayn Rand :

-"I 2003 fik de to administrerende direktører for Saxo Bank, Lars Seier Christensen og Kim Fournais, optrykt Ayn Rands bog 'Atlas Shrugged' med eget omslag og forord i 10.000 eksemplarer, og sendte den ud til alle ministre2003, borgmestre og amtsborgmestre, til virksomhedslederne i Danmarks to tusind største virksomheder; til diverse meningsdannere, samt til kunderne."

Hvilket naturligvis rejser spørgsmålet hvem Ayn Rand er idet at Liberal Alliances økonomiske støtte Saxo Bank åbenbart lige så gerne sætter penge på Ayn Rand som på Liberal alliance.
Af kritikere omtales Ayn Rand som den sorte ypperstepræstinde for al liberal og kapitalistisk tankegang.
En fortaler for at de store og mægtige i verden altid har forrang fremfor verdens små og betydningsløse - altså ligesom Liberal alliances hemmelige politik