Læsetid: 3 min.

Citron og sennep

To uundværlige bidrag til duft og smag
9. april 2011

Citron og sennep

Stærk, cremet, frisk og syrlig sennep og gode velduftende citroner hører til basiskøkkenet. De er svære at komme uden om i dressinger, sovser, gryderetter, sandwich og smørrebrød fra det helt daglige til det festlige køkken og citroner kan fuldende søde desserter.

Der findes tre slags sennepsplantearter: gul, brun og sort sennep. De smager alle stærkt, men de gule lyse frø er de sødeste. Frøene fås hele eller stødte som pulver, men har man en krydderikværn eller gammel kaffemølle er det let at lave sit eget sennepspulver. Rør sennepspulver eller udblødte frø til en tyk pasta med eddike eller vin, olie, vand, krydderier og evt. honning.

Hjemmerørt grov sennep

2 spsk. gule sennepsfrø

1 spsk. sorte sennepsfrø

1 spsk. honning

0,5 tsk. salt

1 spsk. god æblecider eller lys vineddike

1,5 spsk. god frisk olie

Eevt. frisk estragon, peberrod eller andre krydderier

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu