Læsetid: 15 min.

En gang var jeg fodboldspilleren Allan Garde

Det er over et år siden, en knæskade tvang Allan Gaarde til at stoppe fodboldkarrieren. I dag kæmper han for at skabe sig et nyt liv uden for grønsværen og opbygge en identitet som andet end ham eks-fodboldspilleren
Det er det ekstreme ved det arbejde, jeg har haft. At så mange mennesker kan huske så mange ting og detaljer om det, man lavede, siger Allan Garde om at blive stoppet på gaden og mindet om kampe, der ligger år tilbage i tiden.

Det er det ekstreme ved det arbejde, jeg har haft. At så mange mennesker kan huske så mange ting og detaljer om det, man lavede, siger Allan Garde om at blive stoppet på gaden og mindet om kampe, der ligger år tilbage i tiden.

Kristian Sæderup

30. april 2011

Operationslægen kommer ind på patientværelset, og Allan Gaarde er klar over, at det er slut. Hans knæ er gået i stykker, får han at vide, og han kommer ikke til at spille professionel fodbold igen. De følgende dage forsøger den 35-årige Vejle-spiller at fokusere på det praktiske. Han ved, at klubben ikke bare kan fyre ham, fordi han har fået en skade, så han skal beslutte, om han skal blive i Vejle Boldklub og arbejde, eller om han skal finde på noget andet at lave. Han skal også sige farvel til spillertruppen. At tage afsked med klubkammerater har han prøvet før, men afskeden med omklædningsrummet skræmmer ham. Det har været hans andet hjem, siden han var fem år gammel og i 14 år som professionel fodboldspiller i Aalborg, Udine, Stavanger, Vejle. Hans hjemmebane uanset hvor i verden han har sparket til bolden, råbt ad dommeren, spurtet efter modstanderen, vundet og tabt. Mandag 15. februar 2010 humper han ned i omklædningsrummet for sidste gang.

»Allan er desværre nødt til at stoppe,« fortæller Vejle-træner Mats Gren til klubkammeraterne.

»Skal vi ikke give ham en hånd,« siger holdleder Erik 'Mummi' Knudsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu