Læsetid: 4 min.

Hellere reality-klovn end mandlig luder

Marc Ciano Marra sprang fra det projekt, som han beskriver som 'kaotisk og rodet'. Han var bange for at blive husket som den mandlige luder fra Go'aften Danmark, så hellere reality-klovn, siger han
16. april 2011

Mark Ciano Marra er for tiden med i reality-programmet For Lækker til Love. Men han spiller kun delvist sig selv. Han var nemlig en del af det kuldsejlede mediekritiske projekt, som de to journaliststuderende, Kristoffer Eriksen og Nicolai Achton, står bag:

»Projektet lød fedt, og derfor sagde jeg ja til at være med. På et tidspunkt blev det bare for rodet og uoverskueligt,« siger Ciano.

Planen er, at Ciano skal køres i stilling som popsanger og realitystjerne og dernæst være case i en lang række seriøse tv-programmer og artikler, hvor han fortæller løgnehistorier. Det er tænkt som en kritik af den overfladiske realityverden, hvor folk er kendt uden at have talent. Siden er det tanken, at projektet skal udstille mediernes manglende kildekritik. Den første del af planen forløber fint. Der bliver lavet en musikvideo, Ciano tager på turne på provinsdiskotekerne sammen med Sidney Lee, og han kommer med i Dagens Mand på TV2 og For Lækker til Love på TV3. Karrieren som falsk sanger og realitystjerne er Ciano helt med på:

»Jeg synes, det var rigtig sjovt. Folk begyndte at dyrke et idol, som slet ikke var noget, og det var sjovt at se, hvordan medierne hoppede med på den.«

Men da projektet er ved at tage tage fart, da det bliver seriøst, springer Ciano pludselig fra:

»Kristoffer og Nicolai ville have mig til at være med i Go'aften Danmark, hvor jeg skulle lade som om, jeg var sexarbejder. De ville gerne vise, at medierne ikke havde nogen kildekritik og at de bare kunne få mig ind uden videre. Men der blev det for meget for mig jeg ville ikke fremstå som en mandlig luder.« Planen var naturligvis, at Ciano siden hen skulle afsløre, at det hele bare var fiktion. Men som tiden gik, blev han mere og mere usikker på projektet:

»Det virkede lidt flyvsk. Og konsekvenserne vil jo være ret voldsomme for mig, hvis Nicolai og Kristoffer pludselig sprang fra eller det løb ud i sandet. Så ville jeg jo stå tilbage som en mandlig luder, og hvad de nu ellers ville finde på.« Derfor sprang Ciano fra:

»Jeg gad ikke være deres stikirenddreng længere. Og det var jo mig, der skulle gøre alt det hårde arbejde. Jeg skulle være med i alle mulige reality-programmer det var jo ikke dem.«

Løgn

Han synes også, det var hårdt at skulle lyve så meget:

»Jeg har løjet over for alt og alle. Kun min daværende kæreste og den nærmeste familie vidste, at det var et projekt.« Ifølge Nicolai og Kristoffer er den egentlige forklaring på, at Ciano sprang fra, at han blev for glad for at være kendt som realitystjerne.

Ciano mener, at det er fordi projektet ikke var holdbart men han medgiver, at han ikke har noget problem med at være kendt fra tv:

»Projektet har ændret mit liv på den måde, at jeg er blevet kendt. Det var jeg ikke blevet uden dem,« siger Ciano. Han vil også gerne fortsætte med at lave tv:

»Jeg kan godt lide at lave tv, og jeg vil gerne prøve at lave noget mere seriøs tv en gang. Lige nu er der mange, der synes, jeg er selvglad og arrogant, men man glemmer hurtigt reality-tv. Så måske med tiden kan jeg lave noget mere seriøst.«

Konsekvenser

En konsekvens af at springe fra er, at Ciano nu fremstår som rigtig reality-stjerne og ikke længere spiller en rolle. Når mange finder ham 'selvglad og arrogant', skyldes det blandt andet, at han var blevet instrueret i at være meget usympatisk i Dagens Mand på TV2 blandt andet sagde han, at der ikke var nogle af de 20 kvinder i studiet, der levede op til hans standard.

Var du dig selv eller spillede du en rolle i Dagens Mand?

»Jeg er ret selvglad men dét, jeg lavede der, ville skramme pigerne væk, så det ville jeg aldrig gøre i virkeligheden. Og selv om det ikke virkede sådan, så tænker jeg altså på folks følelser.«

Men du mente altså inderst inde, at der ikke var nogle af pigerne, der var på dit niveau?

»Jeg synes ikke, pigerne i Dagens Mand er særlig kønne, men måske var der nogle enkelte af dem, der kunne gå an. Jeg er ret kræsen, det indrømmer jeg gerne.«

Nu er du sprunget fra projektet så alt, hvad du gør og har gjort, vil være i dit rigtige navn. Hvordan har du det med det?

»Det vigtigste for mig er, at mine venner ikke vender mig ryggen. Og så håber jeg, at folk med tiden glemmer det eller lærer mig bedre at kende. Jeg må bare tage det sure med det søde.«

Vil du så fremover fremstå mere 'ægte' i medierne?

»Altså, når du siger 'ægte' så tager jeg det med et gran salt. Man giver den altid lidt ekstra på tv. Men jeg vil gerne skifte genre og lave mere seriøst tv.«

Hvad vil du som sanger sige til dine fans?

»Jeg må sige til folk, at jeg er ked af det, men at det ikke blev til noget. Der er allerede nogen, der er skuffede over, at der ikke er kommet flere sange. Og der må jeg være ærlig og sige, at det var falsk, og at det primært er en anden, der synger.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu