Læsetid: 8 min.

Nettets første hjemmefødte

Det er livet, de lever på nettet, men deres forældre ser kun en skærm, der forstyrrer. Det mener forfatteren til en ny bog om de unge – men de unge, Information har mødt, er ikke enige
Skelner ikke. Forældrene er enten online eller offline. Men Laura, Simon og William skelner ikke, de er på det hele — hele tiden.

Skelner ikke. Forældrene er enten online eller offline. Men Laura, Simon og William skelner ikke, de er på det hele — hele tiden.

Sigrid Nygaard

9. april 2011

De ligner tre typiske 9. klasseelever. Ranglede kroppe, akavede blikke, generte smil og små drillerier. »Vi drenge kan jo multitaske, ik' Laura,« efterfulgt af et par sekunders stilhed og et synkront fnis. Det ene øjeblik ser de alvorlige ud og bruger ord som 'relevant information, det næste kalder de et billede 'nederen' og fniser igen over en indforstået.

Information er på besøg hos Katrinedals Skole i Vanløse. Her møder vi Simon Nordvig Larsen, William Topsøe Jensen og Laura Fiig. De hører alle tre til generationen, der kom til verden i midten af 1990'erne, og som aldrig har oplevet et liv uden internettet.

Søren Schultz Hansen har skrevet en bog om dem. Han er digitalchef hos reklamebureauet Republica og undersøger i
Årgang 2012forskellene på de unges og voksnes brug af sociale og mobile medier.

»De unge opfatter sociale medier som en fuldstændig integreret del af deres daglige liv, af deres sociale samvær og deres krop. De sætter mobilen på lydløs, men med vibratoren slået til. Ikke fordi de ikke vil forstyrres, men fordi de på den måde altid kan mærke, at nogen ringer eller skriver,« forklarer han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Med udgangspunkt i at man er interaktiv på nettet, og passiv foran tv. Så er det en glimrende udvikling. At en del ældre generationer stadig har problemer med teknik er intet nyt. Udover det er facebook populistisk.

De samme der sidder 8 timer om dagen på facebook, skal da lige ha PH og what not med.

Så kan man jo diskutere hvem der præger hvem med overfladisk lort.

Jon Sparre Bach Conrad

Jeg er træt af at man altid maler fanden på væggen og ser alle samfundsudviklinger som en negativ glidebane. Facebook er en udvidelse af det sociale, men ikke noget der med tiden overtager personlige realtioner i virkeligheden.

Jon Sparre Bach Conrad

Ida: Du har helt sikkert en pointe ... men. Der er en undertone, en frygt for at det elektroniske overtager den direkte kontakt. Der står bla: Måske forsvinder den gamle forestilling ikke, men de overfladiske relationer vil måske overtage de intime funktioner, f.eks. en skulder at græde ved og så videre.« En frygt jeg mener er ubegrundet.