Læsetid: 8 min.

'Det er jo ikke så fedt, når alle ved, at det er fedt'

I årevis var Apple for dem, der gerne ville betale penge for at være udenfor. Det er ved at vende. I dag signalerer en iPhone i lommen blot, at man ikke er hægtet af. Æblet er ved at blive noget så banalt som folkeligt
I årevis var Apple for dem, der gerne ville betale penge for at være udenfor. Det er ved at vende. I dag signalerer en iPhone i lommen blot, at man ikke er hægtet af. Æblet er ved at blive noget så banalt som folkeligt
2. april 2011

To drenge står og kigger ind gennem butiksruden for at få et glimt af den.

Anne-Marie Rawlins står i køen ved siden af sammen med sin kæreste. De er studerende og har været nødt til at sælge deres gamle for at få råd til at tage en ny med hjem.

Ikke fordi de kan få øje på forskellen. Heller ikke fordi de er utilfredse. Den gamle kan stadig tænke hurtigt, og hukommelsen fejler heller ikke noget. Desuden er det jo mest bare for at have en at lege med, siger en langhåret mand, der ikke vil have sit navn i avisen, på vej væk fra butikken med en ny model under armen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Apple er for idioter. Og dem er der blevet flere af. Mere er der ikke i det."

Så må jeg jo nok hellere skynde mig hjem og betragte mig selv som idiot. Hin alvidende har talt.

Michael Gudnæs

Hvis man ikke vil være idiot, skulle man måske gå lidt mindre op i, hvad andre mener om det udstyr man render rundt med i lommerne.

Hvor er det synd for alle Jer der ikke længere kan vise hvor unikke I er. Har I overvejet at få lidt gammeldags personlighed?

Tjah.

Jeg kan på den ene side godt forstå at folk køber apple, når jeg sidder her og skriver på min kraftfulde, men meget grimme HP Mobile Workstation - den ligner jeg vedikke hvad, og navnet klinger ikke helt som en MacBoobAir.

På den anden side er der ingen tvivl om, at folk der bruger Apple måske nok er forrest i feltet når det gælder image, men bagerst i køen når det gælder brug af computere. Aldrig har verden set et ringere produkt end iTunes. Aldrig har det været så svært at dele sine ting med andre brugere.

http://www.youtube.com/watch?v=OYecfV3ubP8

I denne reklamefilm repræsenterer Apple alt andet end det Big Brother de nu selv er blevet.

Men nøj hvor laver de nogle pæne computere.

Tjah.

Jeg kan på den ene side godt forstå at folk køber apple, når jeg sidder her og skriver på min kraftfulde, men meget grimme HP Mobile Workstation - den ligner jeg vedikke hvad, og navnet klinger ikke helt som en MacBoobAir.

På den anden side er der ingen tvivl om, at folk der bruger Apple måske nok er forrest i feltet når det gælder image, men bagerst i køen når det gælder brug af computere. Aldrig har verden set et ringere produkt end iTunes. Aldrig har det været så svært at dele sine ting med andre brugere.

http://www.youtube.com/watch?v=OYecfV3ubP8

I denne reklamefilm repræsenterer Apple alt andet end det Big Brother de nu selv er blevet.

Men nøj hvor laver de nogle pæne computere.

jeg tog min datter hen og få en af de tingester, og salgspresset var enormt, tre salgsassistenter sprang på os ved døren.
Men iøvrigt så fortsøger apple at monomolisere ting vha. inkompatibilitet, den slags nødvendiggør da at jeg bør deltage i at lægge dem for had synes jeg.

Martin Müller

Argumenter??

Man kan vel dårligt klandre Apple for at levere det mest komplette og brugervenlige økosystem på tværs af mobile og stationærer enheder?

Man kan sige meget skidt om produktiviteten ved anvendelse af Post-PC produkterne (iOS), men hvis de anvendes som supplement til et PC produkt (OS X), er de meget anvendelige og giver en række nye muligheder. Men alle skeptikerne kan jo blive på en Windows og Symbian platform, hvis de foretrækker....

Martin Müller

Argumenter - right back at you.
Du konstaterer bare at det er det mest brugervenlige.
Jeg kan også sige: "Man kan vel godt klantre Apple for at sparke alt hvad der hedder open source og tvær-kompatibilitet tilbage til dengang Windows var hvad Apple er i dag."

Der er intet i en iPod der er bedre end i en creative af samme prisklasse. Bortset fra at jeg med min creative kan smide den ind i en hvilken som helst computer, der ikke er apple, kopiere alt min musik og hive den ud igen. Uden at skulle instalere software, vel at mærke.

Der er intet i en MacBook der er bedre end i min Elitebookfra HP, andet end lyset i tasteturet. Hardware-for-pris er Apple langt, langt bagude. Du betaler rigtig mange penge for din coolness og for en sølvfarvet og strømlinet æske.

Desuden er jeg megetimod "post-pc" begrebet, da det ikke er "post pc". Der er nærme pre-PC, da en Applecomputer ikke kan personaliseres mere end til baggrundsskærmen.

Martin Müller

@Sven Damm og co.

Fint med nogle eksempler, men som udgangspunkt er det som bekendt meget svært, at sammenligne æbler med "pærer" ;-) Hvorfor det hele meget hurtigt bliver et spørgsmål om personlige preferencer og anvendelsesbehov.

En Macbook er dog markant anderledes end en Win7-laptop. Hardware: Aluminum unibody chassis, glasskærm, samlekvalitet, museplade med multitouch/gestures etc, Software: OS X, Virtual Windows, iLife, intet crapware, Spotlight etc.

Fordelene berettiger i mine øjne fuldt ud merprisen, som faktisk ikke er så voldsom, som de tit bliver skudt i skoene.

Såfremt du sammenligner din Creative med en iPod Shuffle (369 kr.) er det markedets mindste og letteste mp3-afspiller med voice-over-styring i aluminium. Hvis det var mod iPod Touch, kan jeg blive ved i timer, da det nok er Apples mest suværene produkt i forhold til konkurrenterne.

Ud over brugervenligheden nævnte jeg faktisk "mest komplette økosystem", hvilket var sigtet mod indholdssiden og produktporteføljen. Om få år er alt data i "skyen" og lokale mediefiler bliver uinteressante, hvorfor musik, film etc. bliver streamet på den mest brugervenlige og indholdsrige platform. iTunes er i øvrigt ikke kun klienten på din computer, da alt kan tilgås direkte fra den lokale iTunes app i iOS.

Afslutningsvis vil jeg understrege, at jeg skam har flere Windows7 maskiner, så kender fordelene omkring fleksibilitet og programunderstøttelse, men det er i mine øjne et ringere operativsystem, og jeg reinstallerer mine Windows maskiner ca. 1 gang om året, når de er blevet ustabile eller frygteligt lansomme.

Denne debat trives nok bedre andetsteds, så tak for lidt ping-pong og fortsat god weekend :)

P.S. Dette indlæg er skrevet på en Win7-maskine :-)

hahaha, jaja, du får lov at lave et kæmpe langt indlæg hvorefter debatten afsluttes.

Jeg gider heller ikke nu, klokken er mange.

Apple er ITs svar på fascisme, lad os lukke den her.

Den kvalmende Apple reklame bør vist afsluttes med en avatar af den lille frihedselskende grønne robot fra Google..