Læsetid: 12 min.

'Vi har skabt et reality-monster'

Kristoffer Eriksen og Nicolai Achton opfandt den falske popsanger og reality-stjerne Ciano. Projektet skulle kulminere med en stor afsløring af hans sande identitet og var tænkt som en kritik af reality-kulturen og mediernes manglende kildekritik. Men bedst som Ciano var blevet kendt, og projektet skulle til at blive politisk, sprang han fra. Ciano er nu en af de mange reality-stjerner, som projektet oprindeligt var en kritik af
Stjernen. Selv siger Ciano, at han blev usikker på, om projektet kunne bære. Idefolkene bag er dog sikre på, at han bare fik smag for livet som stjerne.

Stjernen. Selv siger Ciano, at han blev usikker på, om projektet kunne bære. Idefolkene bag er dog sikre på, at han bare fik smag for livet som stjerne.

da Ciano kun lader sig fotografere mod betaling

16. april 2011

Det var tænkt som en kritik af medierne. De etablerede mediers manglende kildekritik skulle udstilles. Den overfladiske reality-kultur, hvor unge mennesker bliver kendte og kommer i tv uden at have noget egentligt talent, skulle latterliggøres.

Men projektet som for snart et år siden opstod i Kristoffer Eriksen og Nicolai Achtons hoveder, endte som en fiasko.

De to studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole fik blot skabt endnu en reality-stjerne uden talent. Eller som Nicolai Achton formulerer det:

»Vi har skabt et reality-monster.« Det nye reality-monster hedder Marc Ciano Marra, eller bare Ciano. Han er ung, høj, flot og kan ikke synge. Derfor var han som skabt til rollen. Rollen som den falske popsanger og reality-stjerne, der skulle tage røven på en stor del af ungdommen og det meste af mediebranchen. Stjernen, der skulle udstille de tabloide mediers ukritiske svælgen i talentløshed og de seriøse mediernes manglende kildekritik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

- minder om Jacob Haugaards politiske karriere, hvor fulderikken blot mimede til de politiske budskaber, som et par anarkister i Århus skrev og fremførte. Også han kom jo til at tage sig selv alvorligt, hvad der hverken var interessant, kritisk eller underholdende at se på...

Man er nødt til at gøre, som man gør med ægte agenter: vælge nogle, der har en professionel baggrund og på den måde er immune. Dette er jo Pygmalion med en twist - man glemmer at: "den har jo følelser".
En psykologistuderende, der selv kan se et interessant eksperiment i sagen, ikke én, der intet har at tabe.