Læsetid: 4 min.

De slår hårdt, og det ser godt ud

Verdens bedste kvindelige tennisspillere er stærke, men de er stadig værd at kigge på
Æstetik. Også tennisverdenen har sit behov for at præsentere de kvindelige stjerner æstetisk.

Æstetik. Også tennisverdenen har sit behov for at præsentere de kvindelige stjerner æstetisk.

28. maj 2011

Badmintonsporten har et forbillede, og det er tennis. Badmintoncheferne ser tenniskollegerne omgivet af milliarder af kroner i sponsorpenge og tv-rettigheder og vil have en bid af kagen.

Så på onsdag er det slut med at spille i shorts ved store internationale turneringer. Det internationale badmintonforbund, BWF, har pr. 1. juni besluttet at gøre det obligatorisk for kvinderne at spille i skørt. Det gør de fleste allerede, men nu skal alle med, selv den »lille gruppe spillere, der stadig foretrækker at spille i mandetøj«, som vicepræsident i BWF, Paisan Rangsikitpho, formulerer det.

Mændene på direktionsgangen har været forbløffende ærlige omkring deres motiver. Der er brug for at øge sportens popularitet, og hvis kvinderne skal tiltrække fans og sponsorer, nytter det ikke noget, at de løber rundt og ligner mænd, lyder argumentet.

»Tøjfabrikanterne vil gerne have, at spillerne er rigtig smarte og præsentabelt klædt som kvinder,« siger Paisan Rangsikitpho og tilføjer, at man i forbundet også overvejede at give kvinderne mulighed for at spille i små, stramme shorts, men at man ikke kunne finde en ordentlig måde at kommunikere sådan et budskab ud på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helge Andersen

Sikke dog en gang vås. Dametennis er først og fremmest populært fordi det er sport på et meget højt niveau, hvor der ligger rigtig mange timers hård træning bag.

At badminton ikke har samme popularitet i den vestlige verden skyldes nok mere, at spillet ikke er nær så udbredt og eksponeret som eksempelvis tennis.

BWF har i øvrigt netop i dag besluttet at droppe det omdiskuterede beklædningsdirektiv.