Læsetid: 2 min.

Dansk Wimbledon-legende død

Kurt Nielsen, det 20. århundredes største danske tennisnavn, grand slam-mester og dobbelt Wimbledon-finalist, blev 80 år
Kurt Nielsen, det 20. århundredes største danske tennisnavn, grand slam-mester og dobbelt Wimbledon-finalist, blev 80 år
18. juni 2011

»Som regel er det nu ikke så vanskeligt at afgøre, hvis der er et ægte talent på spil,« har tennisspilleren og jazzmusikeren Torben Ulrich engang sagt om sin ven og doublemakker. »Det er det samme inden for musik: Så såre man hørte Albert Ayler første gang, var man klar over, at det var noget særligt. (...) Og sådan var det også, første gang man så Kurt Nielsen ...«

Sit særlige talent brugte Kurt Nielsen bl.a. til at vinde 49 danske mesterskaber, spille sig frem til Wimbledon-finalen i herresingle både i 1953 og 1955 og vinde en grand slam-titel (stadig den eneste danske af slagsen) i mixed double ved de amerikanske mesterskaber i 1957.

Født på Frederiksberg i 1930 slog Kurt Nielsen sine første slag med en tennisketsjer, han havde fundet i en bunke gammelt ragelse og selv strenget op med sejlgarn. Han blev kendt først i Skandinavien siden i den vide verden for sit angrebslystne spil bygget op omkring en stenhård serv og formidable baghåndsflugtninger. Tennisskribenter beskrev, hvordan han med d'Artagnansk vovemod »stormede til nettet og risikerede alt uden at blinke«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu