Nyhed
Læsetid: 7 min.

Kongen er død – længe leve prinsessen

41 procent af den svenske befolkning mener, at Carl XVI Gustaf bør gå af og overlade tronen til sin datter. ’Gå af nu, for befolkningens skyld,’ skrev aviserne i deres ledere efter det famøse interview, hvor han igennem en time svarede på spørgsmål om stripklubber og dubiøse forbindelser til kriminelle. Et nyt kapitel i det svenske monarki er indledt
Utroværdig. I en time svarede kongen på spørgsmål fra det svenske nyhedsbureau TT. Efterfølgende er hans svar og optræden blevet vurderet som hamrende utroværdig.

Utroværdig. I en time svarede kongen på spørgsmål fra det svenske nyhedsbureau TT. Efterfølgende er hans svar og optræden blevet vurderet som hamrende utroværdig.

Anders Wiklund

Moderne Tider
4. juni 2011

Findes der kompromitterende billeder af Carl XVI Gustaf af Sverige? Spørgsmålet er direkte, men kongen tager en dyb indåndning og spærrer øjnene op, mens blikket bliver fjernt. »Næææ,« siger han og ånder ud i et hørbart suk. »Det kan der faktisk ikke være.« Han tøver, ryster lidt på hovedet og tager en ny indåndning før han prøver igen. »Nej, ikke af den her...,« men stopper så op og griner pludselig umotiveret. »Ja, jeg skal ikke gøre sjov med det, men jeg har et privatliv også, som jeg tænker på. Når vi er på Øland og er nede på stranden og bader og sådan noget. Så, ja ...« Han møder intervieweren med et bedrøvet blik. »Billeder eksisterer der måske. Hvad ved jeg?«

Sådan blev det ved, da Carl XVI Gustaf af Sverige i ugen svarede på spørgsmål om, om der eksisterer kompromitterende billeder af ham i selskab med nøgne kvinder på ulovlige klubber, om han havde været på Gold Club under OL i Atlanta, om han havde været på Karat Club i Bratislava, og om han kendte til gangsterbossen Mille Markovic. »Hvem er Markovic?« Markovic, den kriminelle. »Jo. Jo, så ved jeg.«

I en hel time svarede han. Forpint, forvirret, forsludret. Som en konge, der kæmpede for sin position, for sin status, sin værdighed, sit ægteskab, sit familieliv og for retten til at kalde sig konge. Og som lovede, at han ville give alt, hvad han havde og lidt til, som forsikrede sin befolkning om at han ville rejse, repræsentere, gøre sit arbejde. Ordentligt. Han knyttede endda hænderne, da han lovede det. Lige lidt hjalp det. Om han havde været til fester med dybt kriminelle personer? Om han kendte til konceptet 'kaffepiger' altså piger med en begrænset mængde tøj på, som til visse selskaber underholder efter kaffen? Om han i det hele taget nogensinde havde været på strip- eller sexklub? Tja, det kom an på, hvad man mener med strip- eller sexklub, forsøgte han at forklare journalisten i interviewet, som efterfølgende er blevet kaldt historisk. Aldrig nogensinde har en kongelig højhed i Sverige stillet sig op foran hele sin befolkning for at svare på så private spørgsmål. Private spørgsmål, der åbenbart sjældent havde klare svar. For som han sagde, så var eksempelvis strip- og sexklubber et ganske vidt begreb.

»Det er et definitionsspørgsmål. Ja, hvad skal vi sige. I Paris ... Folies Bergère, en elegant klub, ikke sandt? Du har måske ikke været der? Det er synd. Det er en meget fin klub. Eller klub, hvad kalder man det ... det er snarere et show.«

Vi vender bladet

Kongen kæmpede, og ikke uden grund. »Gå af, for folkets skyld,« lød formiddagsavisen Aftonbladets opfordring til kongen efter det historiske interview. »Kongen burde indse, at han ikke længere kan fungere som konge. Ikke hvis han har ambitionerne om at samle, lede, forene og repræsentere,« fortsatte den sin leder, mens morgenavisen Dagens Nyheter i sin beskrev, at det havde været en uværdig situation for det svenske statsoverhoved: »Medborgernes tillid er monarkernes eneste hårde valuta. Den dag, folk begynder at tvivle på, om kongehusets repræsentanter taler sandt, lever de i sandhed farligt«.

Kun 44 procent af den svenske befolkning bakker ifølge den nyeste meningsmåling op omkring deres konge. 41 procent mener, han bør gå af og i stedet overlade tronen til sin datter, kronprinsesse Victoria. I februar 2010 blev han bakket op af 64 procent af svenskerne, mens kun 17 procent mente, han skulle abdicere til fordel for sin datter. Støtten er altså på et absolut lavpunkt ligesom støtten til det svenske kongehus i sin helhed. Ifølge SOM-instituttet ved Göteborgs Universitet, der har målt tilliden til kongehuset siden 1995, er den dalet markant de seneste 10 år i den seneste måling ville kun 60 procent af svenskerne beholde monarkiet som statsform.

Det seneste år har ikke hjulpet på situationen. I november 2010 faldt det hårdeste slag, den svenske konge nogensinde havde oplevet, med bogen Den motvilliga monarken og dens oplysninger om, at kongen af Sverige skulle have frekventeret kriminelle miljøer og ulovlige klubber ejet af jugoslaviske mafialedere; at han skal have været utro og besøgt strip- og pornoklubber. Aviserne begyndte pludselig at svælge i alt det, de har vidst siden kongens ungdom at Carl XVI Gustaf altid har været kendt for at holde af både fester og kvinder. Hvis det var sandt, at han havde gjort sig sårbar ved at have dubiøse kontakter til den kriminelle underverden, hvis det virkelig var sandt, at han som konge havde sat sig selv og sit rige i fare og gjort sig til genstand for afpresning, så var det på tide, at han gik af.

Men låget blev lagt på igen, da kongen stillede op til pressemøde, hvor han fortalte, at han havde talt med sin hustru. Sammen var de blevet enige om at »vende bladet«, som han sagde. Det stillede befolkning og medier sig umiddelbart tilfredse med. I hvert fald lige indtil den 19. maj i år, hvor Sveriges Radios P1 havde fået fat i nogle båndede samtaler mellem kongens gode ven, erhvervsmanden Anders Lettström og Daniel Webb, mafiabossen Milan Sevos livvagt, fordi hovedkilden i Den motvillige monarken, Mille Markovic, hævder at have kompromitterende billeder af kongen og hans venner billeder, som tv-stationen TV 4 hævder at have set. Det var de billeder, Anders Lettström ville have Webb til at finde frem til, og det var derfor, han, blot fem dage efter pressemødet, hvor kongen havde erklæret, at han nu ville vende bladet, erklærede sig villig til at betale flere millioner for at få fat i det belastende billedmateriale.

»Hvordan vil du, at jeg skal fortsætte herfra? Skal jeg tage kontakt og spørge?« spørger Daniel Webb i løbet af den båndede samtale, hvorefter Anders Lettström svarer: »Jeg synes, du skal tage kontakt og så forsøge at få svar på, hvad agendaen er, hvad han vil, og hvad han har«.

En konge er en konge

Men det er ikke kun befolkningen, der er træt af sin konge. Det er politikerne også. Senest proklamerede gruppeleder i forfatningsudvalget Sven-Erik Österberg fra Socialdemokraterna, at han snarest vil stille med et lovforslag, som skal gøre det muligt at undersøge kongens forhold. Og han var langt fra ene politiker i den svenske rigsdag om at se det problematiske i, at der i dag ingen kontrol er med, hvad hoffets apanage bliver brugt til; at der ikke er nogen instans, der undersøger, hvordan statschefen udfører sig arbejde; at kongen desuden har retslig immunitet og dermed ikke kan stilles for en domstol. Sådan har det været siden 1974, og det kompromis, der blev lavet mellem Socialdemokraterna og de borgerlige partier, det såkaldte Torekovskompromis, hvor man besluttede, at monarkiet skulle leve videre, men at kongen blev frataget al politisk indflydelse. Fra da af skulle han kun have ceremonielle opgaver, og dermed tager han altså ikke del i politiske processer.

»På den måde har han en helt anden rolle end den danske dronning,« siger grundlovsekspert Olof Ruin, professor emeritus ved Stockholms Universitet.

Kongen har en række formelle funktioner, eksempelvis som formand i udenrigsnævnet, ligesom han forventes at åbne rigsdagen.

»Spørgsmålet bliver nu, om han har misligeholdt sine repræsentative funktioner,« siger Olof Ruin. For kan man sige, at det er at misligeholde sine repræsentative funktioner at have en upassende vennekreds eller at have deltaget i upassende fester?

»Det kan skade hans repræsentative funktion. Men en konge er en konge, det ligger i monarkiet, at man bliver siddende, selv om meningsmålingerne går ned. Man kan ikke kræve, at han abdicerer, og man kan ikke tvinge ham til at gå af. Det er suverænt kongen selv, der bestemmer, om han vil blive på tronen eller ej.«

Det vil han. Indtil videre i hvert fald. Kongen havde ikke nogen som helst tanker om at gå af, forklarede han i interviewet. Selv om han da var glad for sin datters popularitet i befolkningen, det var jo en god start for hende, når det engang blev aktuelt. Men det var det ikke nu. Ikke så længe han var ved sine sansers fulde brug, og så længe han havde sit hoved i behold.

»Jeg kæmper videre,« sagde han.

Ingen redning

Og mens kongen kæmper, spekulerer medierne, politikerne og den svenske befolkning. Retorikeksperter er blevet sat til at analysere hans kropssprog og hans formuleringer, der i vidt omfang blev rubriceret som utroværdige. Kun i den del, der handlede om, at han ikke længere så Anders Lettström som ven, og da han svarede, at han ville kæmpe, kom der klare svar, lød analysen. For hvad var sandt, hvad var falskt, og hvad var det, kongen ville vende bladet fra dengang i efteråret, hvis ingen af anklagerne havde noget som helst med sandheden at gøre.

»Ja, ja. Nej, men det, der stod i aviserne, jeg tog afstand fra det, der stod i aviserne,« sagde han i mandagens store interview. Der var altså ikke noget med hverken kaffepiger eller stripklubber. Og mest af alt: Der var ingen billeder. Mille Markovic derimod holder fast. Billederne eksisterer, og dem skal kongen nok komme til at se om nogle måneder, når han er færdig med den bog, han er ved at skrive.

»Et helt nyt kapitel bliver nu skrevet i historien om Sveriges tusindårige monarki,« skrev en bedrøvet Herman Lindqvist, historiker og kendt royalist i Aftonbladet.

»Det er som et spil poker med historisk indskud. Med alle sine benægtelser i interviewet agerede kongen som en pokerspiller, der lægger sin krone på bordet og siger: Jeg vidner! Hvis hans fjender nu kan lægge deres esser frem, har kongen tabt alt. Så er der ingen redning.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Afskaf monarkiet, indfør republikken..

Rachel Henderson

Jeg synes det er pinligt for den svenske presse. De lader sig bruge af en eller anden smart gangster. Hvis svenskerne vil af med deres konge, burde de finde et mere sagligt grundlag at gøre det på - ikke sådan en bunke udokumenterede ligegyldigheder. Pinligt for pokker da - hvilke mere vigtige sager kunne svenskerne have brugt tid på at diskutere i mellemtiden?

Bente Simonsen

Utrolig reaktion hver gang nogen opdager, at mænd er mænd - selv konger.

Og mandsgrise som f.eks. den fhv. IMF-chef forsvarer man.

Marianne Mandoe

Ja mænd er mænd. Men mænd påstås også at være lige så intelligente som kvinder.
Gad vide hvornår de begynder at opføre sig sådan?
("de" betyder mænd der bare ikke KAN holde snitterne for sig selv)

Karsten Aaen

"fordi hovedkilden i Den motvillige monarken, Mille Markovic, hævder at have kompromitterende billeder af kongen og hans venner billeder, som tv-stationen TV 4 hævder at have set."

Der synes i så fald kun at være en (hoved)kilde til alt dette her, Mille Markovic, en notorisk berygtet gangster, hvis motiver man kan kun gisne om her? eller hyr? Hvis dette er sandt, er der tale om yderst dårlig journalistik hvor historierne i bogen jo hovedsageligt kommer fra en kilde...

Og? er det en forbrydelse for en konge at have et seksual-liv? er det en forbrydelse at gå på strip-klubber eller se porno? eller hyr?

Og mellemn linjerne svarer han jo faktisk, at 'ja, jeg har været på strip-klub, nemlig Folies Bergere, i Paris.' Men det ville jeg ikke kalde en strip-klub; i så fald er hele Las Vegas et stort strip-show...

Mht. OL i Atlanta, tjah....er der nogen af jer, der har overvejet, at han rent faktisk har været der, men ikke har foretaget sig andet end at sidde og have det hyggeligt med sine venner... Eller at det kan have været en anden person fra det svenske Kongehus. Eller det danske? eller det norske? eller måske det engelske? Amerikanerne er ikke specielt kloge, når det kommer til Europa, og de tror (ofte) at der findes et land som hedder Skandinavien, hvor den svenske konge regerer.

Og den klub, han måske, måske ikke, var på under OL i Atlanta i 1996, ja det er altså en natklub, ikke en stripklub. Men danskerne og svenskerne forstår nok ikke helt forskellen. En natklub i USA er en klub som er åben om natten, deraf navnet. Og som ofte har piger (letpåklædte piger) som danser op ad dance-poles eller i bure hængende over gulvet. En strip-klub er noget ganske andet; her stripper danserne rigtigt, dvs. de tager alt tøjet af.

Hvad artiklen ikke nævner, er, at den svenske konge rent faktisk er formand (ordförande) for Udenrigs-nævnet. (Udenrigspolitisk nævn i Danmark). Og det er sådan set, som er problemet her. Gennem evt. omgang med kriminelle elementer mener man, Kongen af Sverige har udvist dårlig dømmekraft. Om han har det, ved jeg ikke...

En sidste kommentar herfra er denne:
Nogen må have en interesse i at Kongen af Sverige går af? Hvem? Nogen må have en interesse i at Kronprinsesse Victoria bliver Dronning af Sverige? Hvem?

Skulle jeg gætte, ville jeg gætte på ekstremt rige mennesker i Sverige, det svenske erhvervsliv, det man kunne adelen i Sverige....

Inger Sundsvald

Selvfølgelig er det pinligt at pressen bruger sådan en sag om kongen. Men det er endnu pinligere at kongen tilsyneladende er fuld af løgn. Kongen lægger nok ikke sag an for injurier, men han lyver rigtig dårligt, og jeg vil tro at det er dét der oprører befolkningen mest.

For mig er det også pinligt, at det i de sidste mange år er blevet helt stuerent at visse mænd opfører sig som de gør, og at det nærmest er unormalt og umandigt, hvis en mand ikke har den slags interesser.

Jeg kan virkelig ikke se at det har noget med de mandlige ”gener” og ”natur” at gøre. Jeg ser det som et resultat af reklameindustrien, hvor smarte pengemænd kan tjene styrtende med penge ved at tale til de laveste instinkter i en brutaliseret verden.

Karsten Aaen

Og?
Er det ikke endnu mere pinligt, at ny-puritanismen omsider har fået fat i alle folk, så alle har en mening om, hvad der er den rigtige, korrekte (etiske?) moralske måde at opføre sig på, når man er kvinde, mand, konge, prinsesse eller udlænding eller hyr?

Og hvad så om manden har gået eller går på strip-klubber, ser porno, eller har væretpå Folies Bergere, eller ladet sig underholde af 'kaffe-piger'? Er der noget forkert i det? Og her mener jeg noget umoralsk eller u-etisk. Mænd i alle aldre (inclusive mig selv) kan godt lide at se, kigge på flotte piger, men se næ, nej det må vi skam ikke mere, fordi kvinderne forbyder os det, fordi....(osv. osv). Mens kvinderne selv render til mande-strip og kigger efter andre mænd.

Jeg frygter nemlig, at det er al denne USAske snak om forskellen på mænd og kvinder, om hvad man må som politiker eller Konge, (statschef) der nu rykker herover til Europa. Og aldrig skal USA's værdier på det her område have noget at sige i Europa. Aldrig. USA kan beholde deres sex-forskrækkelse for sig selv, kan de...

Mht. om kongen lyver, kan jeg ikke afgøre det. Jeg kan bare sige, at hans svar tyder på en konge, som er velreflekteret. Og indadvent. (introvert). Det er nemlig typisk for os indadvendte at begynde at tænke på, hvad der mon menes med en strip-klub i stedet for at svare på spørgsmålet. Og det fremstår ofte som usikkerhed, hvor det i virkeligheden snarere en reflektion over hvad en strip-klub er....eller ikke er.

Og det er måske nok det mest pinlige her; man forventer at carl gustaf (fordi han er mand sikkert) opfører sig udadvendt og handlekraftigt. Og når han (og mand) ikke gør det, ja så slagter pressen ham.

Inger Sundsvald

Karsten Aaen

Det er ikke nypuritanismen der har fået fat i alle folk, men sensationspressen.

HVEM har forbudt dig at se på flotte piger?

Personligt kender jeg ikke en eneste kvinde der har været til mande-strip, og hvis de har, så har jeg ikke moralske kvababbelser over dét. Også jeg er blevet påvirket af hvad reklameindustrien har bildt mig ind er ”naturligt” for en mand. Gudhjælpemig!

Inger Sundsvald

... og nu åbenbart også for en kvinde.

Marianne Mandoe

@ Karsten

Det er ikke det at han (muligvis) har været på stripklub. Hvis det er OK med hans kone så fred være med det.
Det er det at han (evt) lyver om det.
Slut med kongen.

Gang i de andre.
Et nej er et nej.
Et nej til at gå videre er stadig et nej og skal respekteres.
Kan en mand ikke det så har han nogle alvorlige problemer.
Problem med at respektere andre mennesker som MENNESKER.
Problem med at styre sine impulser.
Problem med at opføre sig acceptabelt.

Så når en mand ikke kan holde snitterne for sig selv, så er det ikke bare et kortvarigt problem. Det er et problem der giver udtryk for at han har dybereliggende problemer som i princippet gør ham uegnet til at færdes i samfundet.

Når en ikke-berømt, ikke-rig mand tager på kvinder der har frabedt sig "opmærksomheden" så bliver det fordømt og mange synes det er synd for den stakkels kvinde.
Når en RIG og BERØMT mand gør det samme så opfindes der alle mulige forskellige undskyldninger for ham, og den almindelige mening kan næsten være at kvinden skal føle sig beæret over "opmærksomheden".

Det er et problem der til en vis grad er accepteret i samfundet, og det finder jeg ganske ualmindeligt afskyeligt.

Bente Simonsen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12522406.ab

En helt 'troværdig person'? Som Bonniers og svenske TV4 (Sverige svar på Fox News) gerne tror på.

Har kongen lagt sig ud med medlemmer af en hævn-kultur? Eller er det bare grådighed, som gør denne sag til en sensation?

Per Holm Knudsen

Hvad rager det os, hvad manden foretager sig? Utidigt snageri.

Bente Simonsen

Just my point!

Inger Sundsvald

Der er åbenbart nogle svenskere som synes, at når det er kongen det drejer sig om, så er det ikke nok at konen er indforstået, når det er dem der betaler for ”fornøjelsen”. Og medierne sælger aviser.

Anne Marie Pedersen

Problemet er, at en konge i dag sidder som en symbolsk figur. Han skal ikke andet end at sægle et image - både indenrigs og udenrigs. Og kan han ikke det, så er der faktisk ikke noget formål med hans position længere.

Så vil man være monark, så må man sgu holde sig selv tilbage og leve et super duper over moralsk rigtigt liv. Har man ikke lyst til det, så kan man jo bare takke nej.

Man kan ikke måle en monark efter samme standarder som alle andre, FOR ALLE ANDRE KAN SJOVT NOK IKKE BLIVE MONARK!!!

Alle er i et menneskeretsligt perspektiv født lige. Undtagen kongen. Og kan han ikke lide det, så er det ud.

Egentlig er det ganske passende, at hvis den svenske konge må gå af efter en påstået sexskandale, bliver han afløst af dronning Viktoria!

Per Holm Knudsen

:-))

Inger Sundsvald

Sikke tider, for "betonfeminister" ;-)

Anne Marie Pedersen

Inger. Det er ikke stort bedre for pragmatiske stilet-feminister. :)

Stilet-feminister - er det ikke et oxymoron? Ligesom burka-feminister?

Karsten Aaen

Og hvad betyder det at leve et moralsk liv? Hvad nu hvis Dronning Margrethe og Prins Henrik var bi-seksuelle? Fører de da et moralsk liv og levned eller hyr?

Og har vi rapporter om at Kongen ikke har respekteret et nej? Nej, Disse rapporter har vi ikke...

Og hvem skal bestemme hvad der er acceptabel opførsel for andre mennesker (og mænd?) Kvinderne, samfundet, staten, eller den offentlige mening...

Og problemer med at styre sine impulser - ifht. hvad? Ifht. at se på damer, herrer, bolle med andre, eller hyr?

Så vidt jeg kan forstå har siger og skriver haft en affære med en svensk sangerinde, som ligger langt tilbage, dvs. i 1980erne eller i 1990erne...Kan vi ikke godt komme videre...

I den her kommentar på 180 grader siger Holmboe det rent faktisk temmelig godt: http://www.180grader.dk/Familie/jeg-er-en-tabermand

linker videre til denne:

http://sorenholmboe.dk/?p=347

Her er hans oplevelse af hvordan kvinder ter og opfører sig i flok:

"Den der hvor indianeren, Jacob, smider trøjen og blotter sin meget veltrænede krop. Og her sker der noget… 98 % af salen, som jo er kvinder i den fødedygtige alder, skriger, hviner, pruster, råber “work it baby” og meget andet. Behøver jeg at nævne at knægten er 16 år?

Det samme skete et par år tidligere i biografen under en af de sidste scener i Sex and the City, der hvor ham den lækre nabo til Samantha, tager sig et bad udendørs. Han er nøgen, man ser ham bagfra, hun nærmer sig ham, han vender sig langsomt og kameraet panorerer langsomt ned og viser hans mandighed i et kort sekund. Retfærdigvis skal jeg nævne, at jeg ikke selv var til stede i biografen, men min hustru, som var af sted sammen med en gruppe veninder, kunne berette, at hele salen kogte, hujede og hejede og skreg, stønnede og messede."

Hvis det nu havde været mænd, der havde opført sig sådan, så havde alle kommentarerne gået på, at det var total uacceptabel opførsel....fra mandens side....

Personligt er jeg dødhamrende trær af kun at høre om mænds utroskab, når adskillige undersøgelser viser, at kvinder er lige så, hvis ikke mere, utro end mænd.

Anne Marie Pedersen

"Stilet-feminister - er det ikke et oxymoron? Ligesom burka-feminister?"

Nope. Ingen performative modsætninger her. Det handler om at give plads til alle de forskellige slags udgaver af alle slags køn. Her skal både være piger i pippi- og prinsesseversion.

Anne Marie Pedersen

"Karsten Aaen:

Og hvad betyder det at leve et moralsk liv?"

Et moralsk rigtigt liv er fx et, man vil stå ved. Synes man det er ok med stripklub og utroskab, så må man stå frem og argumentere for det rigtige i det. Basta.

Bente Simonsen

Et par klichér:

Lad den som er pletfri kaste den første sten.

Man skal ikke kaste med sten, hvis man selv bor i et glashus.

Hvor mange af disse forargede mennesker, som kritiserer svenske kongen, har ikke på noget tidspunkt haft en affære, haft følelser for andre mænd/kvinder end manden/konen/kæresten (skilmisse-tallet taler for sigselv), set porno, deltaget i mandehørm på en stripklub eller savlet over George Cloony (eller hvad han nu hedder).

Ingen er perfekte (jeg har i det mindste ikke mødt nogen, selvom jeg har færdedes i en kreds, som gerne ville gi' udseende af at være det) - heller ikke konger.

Hvis man ikke kan tåle afvigelser - se på digselv
- enten er du død eller så er du en psykopat.

En ting er sikker, i næste uge eller næste igen, kommer en ny sensation, vi kan kaste os over.

Mvh

Arne Sørensen

Har kong Carl kikket på en letpåklædt dame? Næh fy da. Var det i Bilkas katalog? Nej det var på en natklub. Næh fy da.

Helt ærligt, så omklamres vi stakkels mænd næsten, af letpåklædte damer i disse varme sommerdage dage, og det er forbudt at kikke og man må slet ikke synes om det.

Afskaf gerne monarkiet, det er gammeldags og forældet, men find en rimelig grund, ikke denne her nysnerpede attityde. Det er ren hykleri.

John Houbo Pedersen

"Lad de der er rene,kaste den første sten" halleluja, hvis kongen har plejet omgang med kriminelle er det vel en anden sag, eller har været uterlig m.v. ( men det er han vel for dum til)