Klumme
Læsetid: 4 min.

Morgen-tv og edb

Karrierepanelet på morgen-tv har mange gode råd til dem, der vil have en karriere, men det har de også hos Integro. Her understreger man vigtigheden af at kunne håndtere computere – og endda Windows-programmer
Karrierepanelet på morgen-tv har mange gode råd til dem, der vil have en karriere, men det har de også hos Integro. Her understreger man vigtigheden af at kunne håndtere computere – og endda Windows-programmer
Moderne Tider
6. august 2011

Jeg ser morgen-tv hver morgen. Jeg kan godt lide morgen-tv. Det er en god start på dagen. Og en god opvarmning til kurset. I morgen-tv har de et karrierepanel. To mænd og en kvinde. De er direktører og coaches alle tre. De ved noget om karrierer. Hvis man vil have sådan en, så gør man klogt i at lytte. Den ene siger ofte, at vi skal blive bedre til at tænke på kanten af boksen. Ikke ud af boksen. Men på kanten af boksen. Det gælder også i jobsøgningen. Integro tænker ud af boksen. De har gjort meget klart for os, at det er det, de gør. Jeg ved ikke helt, hvad der er bedst, men jeg tror, Integro har fat i den længste ende. Det sagde jobkonsulenten Vinnie i hvert fald, da jeg spurgte.

Karrierepanelets råd tager jeg med mig, når jeg slukker. Jeg ved eksempelvis nu, at man ikke skal lade festbilleder ligge og flyde på internettet. Særligt ikke fuldebilleder. Det bryder arbejdsgivere sig ikke om. Arbejdsgivere hverken ansætter eller forfremmer festende. Hvorfor skulle de det? Karrierepanelet anbefaler, at man i stedet benytter internettets sociale netværk til at fortælle, hvor meget man glæder sig til en jobrelateret aktivitet. Det kunne eksempelvis være et kursus. Eller et særligt emne på et kursus. Jeg glæder mig til kurset i det og det, skriver man. Det bliver spændende rent fagligt, kan man tilføje.

Sådan noget kan arbejdsgivere godt lide. Det er også det, direktøren for Integro igen og igen har understreget på kurset. Det er vigtigt at rose den potentielle arbejdsgiver og sige, at det han laver er interessant. I en ansøgning er ros alfa og omega. Det er dét, der får din ansøgning øverst i bunken. Og det er dét, der får en arbejdsgiver til at læse videre.

Derfor har Integro udviklet ikke så få jobansøgningsindledninger, designet til netop disse to formål:

»Min entusiasme og udadvendthed, kombineret med min store interesse for Deres virksomhed, gør, at jeg meget gerne vil besøge Dem med det formål at indlede et nærmere samarbejde ...«

Alt det der med edb

Sådan en indledning skiller sig ud. Hvis alle bare brugte den, så ville arbejdsløshedskøen være betydeligt mindre. Det er jeg sikker på. Rosen kan også være endnu mere subtil:

»Jeg søger hermed et job som servicemedarbejder. Grunden til, jeg søger netop her, er, at jeg vil være stolt af at arbejde i et team med ...«

Og man kan med fordel fortælle, at virksomheden efter ens opfattelse er i fremdrift. Det kan arbejdsgivere godt lide at høre:

»Jeg vil gerne være med, hvor tingene sker! Derfor denne ansøgning til jer!«

Husk udråbstegn. Det understreger, at man mener det. Der er naturligvis endnu flere indledninger at vælge imellem på de udleverede ark. Det har Integro sørget for. Og de kan kombineres med lige så mange afslutninger, så ansøgningen kan blive rigtig personlig. En god afslutning skal være frisk og understrege ansøgerens entusiasme. Det kunne eksempelvis være:

»Jeg er entusiastisk og fuld af energi! Jeg ser frem til at komme i gang den 1. september!«

Læg mærke til, at kombinationerne gør det muligt at nævne din entusiasme i både indledning og afslutning. Så vigtig er entusiasme på skrift. Vigtigheden kan ikke overdrives. At udvise personligt initiativ er også afgørende. Det er dig som ansøger, der tager kontakt til virksomheden. Ikke omvendt. Det skal du vise i din afslutning:

»Jeg 'slår lige på tråden' en af dagene vi snakkes ved!«

Anførselstegnene indikerer, at der bare er tale om en talemåde. Man slår selvfølgelig ikke i virkeligheden. Det ville være underligt.

Men for overhovedet at kunne sende rosende ansøgninger skal man mestre det der med computere. Edb, hedder det. Feltet er i en konstant rivende udvikling. Mange arbejdspladser er helt gået over til edb. Det gælder om at følge med. Den frådende og løbske teknologityr skal gribes ved hornene. Og man skal holde fast. Ellers bliver man som arbejdsløs overhalet indenom.

»Flere og flere tager uddannelser, og det gør det betydeligt sværere at få job«, skriver Integro.

Derfor skal man holde sig opdateret. Det gælder alle. Det kunne f.eks. være en »kontorassistent, der gør sin uddannelse dybere ved at lære edb og specialisere sig f.eks. i Windows-programmer.«

Nedenunder er der en tegning af en dame med en floppydisk. Hun er ved at lære det nye Windows 98, står der. Og hun vil også gerne blive bedre til bogholderi. Hun ser entusiastisk ud.

»Hele livet er en uddannelse, og de faglige kvalifikationer må hele tiden gøres bredere og dybere«, står der over hendes hoved.

Jeg håber, hendes entusiasme varer ved. Selv når det driller. Selv når der opstår problemer. »Udfordringer«, som jobkonsulent Britta kalder det. Det er et bedre ord. Problemer lyder negativt. Det er vigtigt at være positiv og entusiastisk. Det er meget oppe i tiden. Arbejdsgiverne går meget op i det. Man skal huske at skrive det i sin ansøgning. Og fortælle, at man tænker på kanten af boksen. Nej ud. Ud var det.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Ja, endelig "tænke ud af boksen". Alle disse floskler, som man heller ikke slipper for, når man har / får arbejde.

På den måde er der meget sandhed i Integros beskrivelse. Der skal roses, vises entusiasme, udtrykkes stolthed over at være en del af foretagendet. I al evighed.

Og Edb. Siger Integro virkelig edb? Og bakser med Windows 98. Troede alle var overgået til at kalde det it.

Efter nyt internet og nyt intranet, kom turen forleden til Windows 7. Som altid var der udfordringer - ikke problemer, nej, bestemt ikke. Det var vist kompetenceudvikling, der var tale om, da man nok en gang mestendels ved selvstudium satte sig ind i nye programmer og it-luner.

Men floppydisk kan jeg godt nok ikke hamle op med.

next stop:

forslag til flere emner:

førtidspensionsland ?

og

pensionsland ?

Hele livet er en uddannelse, og de faglige kvalifikationer må hele tiden gøres bredere og dybere«,

-----------------

altså:

lehrnen für das leben, macht frei

lære for livet, gør fri

hidtil har de socialistiske blandt debatørerne kun lavet (feur)bach variationer, men det det kommer an på er nøje at følge det de tilråder.

Søren Kristensen

Hvornår kommer filmen?

Leif Højgaard

Filmen ? - Vi havde en svend hos Beidil's Værktøjs & Maskinfabrik - Nielsen - hed han vist. Om aftenen var han operatør i Roxy Bio's filmrum ved krydset mellem Falkonér Alle og Godthåbsvej i Køebenhavn. En aften i 1965 besøgte jeg ham på hans aftentjans - man havde 'Herfra til evigheden' på programmet med bl.a Frank Sinatra i ung udgave. Med et håndsving kunne man trække fortæppet tilside. samtidig med at man med foden skulle skubbe en skydemodstand framad for at dæmpe lyset samtidig hermed. I et lysbilledeapparat med plads til 2 diapositiver og lysbue med kul-elektroder kunne man vise 10 - 12 reklamebilleder samtidig med at en grammofon spillede et Beatles Medley med Wernwr Müller o hans orkester noget lignende James Last. Filmen bestod vist af 7 spoler 35 mm film og han havde 2 filmsapparater som skulle overlappe hianden når den ene var slut. Man skulle opmærksomt betragte øverste højre hjørne i billedet hvor der viste sig nogle prikker når man skulle skifte. Midt under bombningen af Pearl Harbour pillede jeg ved lysbilledeapparatet og den øverste elektrode faldt ned på den nederste under frembringelse af et par store gnister som viste sig nede på lærredet, men det bemærkede publikum åbenbart ikke. Senere sprang vi vist 5 akt over og kom direkte til 6. akt. Det opdagede publikum heller ikke til vores store forundring.
Når en spole var færdig plejede man at spole den tilbage til begyndelsen på originalspolen og lægge den tilbage i æsken. Nielsen blev lidt forvrret over at vi havde sprunget 5. akt over og var gået direkte til 6. akt. Han sagde at der altid skete 3 fejl når uheldet var ude. Og det kom også til at passe for vi havde glemt, at sætte 7. akt i det andet apparat og det betød at lærredet blev helt hvidt. Så ringene kontrolløren også op og sputgte om der vat noget galt. Pu-ha hurtigt i fimsapparatet med 7. akt - det glemmer jeg sent...

olivier goulin

Jeg er faktisk ikke helt sikker på, at Integro selv ville kunne afkode ironien i disse fantastiske beretninger.
Det har de så nok alligevel, om ikke andet ved at læse alle kommentarerne og reaktionerne - men Lau Aaens skriverier rammer Integro lige i øjenhøjde.

Satiren er sublimt underforstået.

/O

Maj-Britt Kent Hansen

@Leif

Roxy - min barndoms biograf! Alt væk forlængst. Så trist.

De havde en børnefilmklub omkring 1960: Onkel Frederiks, hed den, så vidt jeg husker. Det var tider. Sad man lige under balkonen kant risikerede man at få alskens slik i hovedet. På gulvet ved første række var der så altid frygtelig uro, idet rastløse drenge løb rundt.

Man bliver helt nostalgisk.

Leif Højgaard

Ja de første par rækker blev kandt cowboy-rækkerne. Man kunne pifte i billetterne (hvis man foldede dem i et T, rev et lille hul forneden pg pustede mens man holdt med højre hånds tommel- og pegefinger) når gendarmkorpset til hest dukkede op i horisonten mens indianerne skød brændende pile i de stakkels nybyggeres prærievogne der var forskalset i en rundkreds. Det blev også hujet og råbt is-mand når de forelskede kyssede hinanden - Ja det var tider

Det med ansøgninger det duer ikke. Man må idag være meget mere opfindsom og finde bagdøren med en aller anden undskyldning og så tale med nogen indefra der ved noget om firmaet. Ansøgninger bliver ikke læst for de ledige jobs er allerede besat af venner og slægtninge.

Man tror jo, det er løgn, hvad Lau Aaen skriver, men hele fremtiden er lagt an om en genopdragelse og disciplinering af arbejdsstyrken, bl.a. har Charlotte Rønhof fra Dansk Industri fortalt, at det næsten er vigtigere, at man kan gennemgøre sit studium på normeret tid, end hvilket fag, man har studeret, fordi man så har demonstreret, at man kan overholde deadlines. Undskyld, men for mig er det børnehaveniveau, hvor det, der er væsentligt: mest mulig indsigt i det fag, man læser plus alt muligt andet relevant og tilgrænsende, må vige for et gammeldags autoritært ledelsessystem, som intet godt bringer med sig. Hvis erhvervslivet vil bestemme over kandidater, må de uddanne dem selv.

også opdragerne, må selv opdrages

----

v. ilbæk tager som udgangspunkt, at verden religiøst gøres til fremmed for sig selv, fordobles til en religiøs indbildt verden og en virkelig verden. Hans arbejde består i at opløse den religiøse verden i dens verdslige grundlag. Han overser, at efter at dette arbejde er gjort, er hovedsagen endnu ugjort. Den kendsgerning nemlig, at det verdslige grundlag løsner sig fra sig selv og fikserer sig i skyerne som selvstændigt rige, kan netop kun forklares udfra dette verdslige grundlags sønderrevethed og selvmodsigende karakter. Det verdslige grundlag må altså først forstås i sin modsigelse og dernæst praktisk revolutioneres ved fjernelse af modsigelsen.

Altså f.eks., efter at sammenblandingen af rundkredspædagogikken og coachingindustrien, er opdaget som hemmeligheden bag hævdelserne,
om at aktiveringsindustrien kan hjælpe kursisterne til en plads i det himmelske ase-ting; må nu den førstnævnte selv kritiseres i teorien og revolutioneres i praksis.

------------------------

teori er næsten intet; ægte aktivitet, også udi ægte aktivering, er næsten alt.

Magnus Pranov

Det er altsammen sindssygt morsomt - og dybt forstemmende.

turboøkologer og turborundkredspædagoger, synes, til forskel fra økologer og rundkredspædagoger, at være vellidte blandt liberaloide.

da nu lau aaen, offentligt, har antydet at de

ansvarlige politikere, for bla.a. det beskrevne:

dagpengeland, næppe har tøj på kroppen;

har lau aaen jo tydelig vist,

at lau aaen er for dum, og for udulig til at få et job,

hvor magten er korrupt.

med den åbenmundethed får lau aaen næppe noget job, før de proletariserede forener sig.

orange økonomer og røde kunstnere

de fleste danske økonomer er jo tilhængere af sf,
og de fleste kunstnere er jo tilhængere af
enhedslisten eller egentlig kommunisme;
og som de siger i enhedslisten: heller ikke
mht. økonomer behøver vi gå over aaen, for at få
udført ikke-creativ bogføring.