Interview
Læsetid: 2 min.

Dan Brown er amerikanerdum

'Engle og dæmoner' er den værste bog, Anders Blichfeldt, aktuel i 'Skjulte Stjerner' på DR, nogensinde har læst
Moderne Tider
1. oktober 2011

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

» Parfumen af Patrick Suskind er så fuld af sanseoplevelser, at den åbner en hel ny verden for læseren. Jeg blev opmærksom på de mange dufte, man kender, men også dem, man ikke kender og kun opfatter i underbevistheden. Derudover er det en fascinerende historie om en morder, og en god beskrivelse af Paris før kloakkerne. Da slutningens fulde omfang fik tag i mig, sad jeg tilbage med kuldegysninger. Det er en grim, smuk, syg og fordrejet historie med en sær indre logik.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

Barn af et cirkusaf John Irwing. Transvestitter, mordere, sex og voldsom død ... Og så meget humor, at jeg er knust, når jeg læser den. Den har inspireret mig meget. Jeg refererer ofte til den, og elsker at tale om den med andre, der har læst den. Irwing er min yndlingsforfatter, og En bøn for Owen Meany kunne også have toppet min liste. Næsten.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Den er svær, men en af de værste er nok Engle og dæmoner af Dan Brown. Den lægger op til så meget og er velresearchet og udmærket skrevet. Faktisk er den ret spændende, og grundideen er god, men jo længere man kommer frem i handlingen, des mere falder historien fra hinanden, og jo mere usandsynlig og amerikanerdum bliver den. Den starter som en interessant thriller, men ender som en B-film fra Hollywood, og det mest irriterende er, at man læser den færdig.«

Hvilken type læser er du?

»Jeg foretrækker bøger, der enten oplyser mig om noget, jeg ikke ved nok om, f. eks Slagtebænk Dybbøl af Tom Buk-Swienty. Et fantastisk stykke Danmarkshistorie, der er rigtig godt beskrevet. Ellers vil jeg gerne underholdes og overraskes. Jeg læser meget sjældent faglitteratur, da musik fylder så meget i min hverdag, at jeg trænger til inspiration fra en anden retning, når jeg har tid til det.«

Hvornår læser du?

»Jeg læser i perioder, når jeg har tid. Ofte bøger, andre har anbefalet, men jeg læser også bøger, som jeg har hørt omtalt på P1, som jeg ofte hører når jeg kører rundt i landet...«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her