Note
Læsetid: 1 min.

MoTI

Moderne Tider
17. september 2011

Ansvar, ansvar

Ansvaret har slidt, sagde Helle Thorning-Schmidt på valgnatten. Alt det ansvar, hun har taget, har kostet mandater, forstod man på hende. Det samme sagde hendes kammerat Villy Søvndal: Det store ansvar har slidt på hans parti. Således forklarede han, at hans gruppe i Folketinget blev meget mindre efter valget. Her på redaktionen kan vi ikke helt forstå det: Oppositionen har siddet i opposition, de har ikke siddet i regering. Vi kan simpelthen ikke få øje på det store ansvar. Men vi må advare Socialdemokraterne og folkesocialisterne: Det der ansvar, som slider så meget og koste så mange kammerater, bliver nok ikke mindre nu. rl

 

Vi kunne ikke lade være

»Dette er i sandhed en sørgelig dag for Danmark. Hardcore kommunister vil nu indtage regeringskontorerne i København. Afgifter, kvoter, bankskat, millionærskat, planøkonomi, øget offentlig sektor og øget statsgæld vil nu være den officielle vision på Danmarks vegne. Gad vide, om folk overhovedet forstår, hvad det betyder?« Ordene kommer fra Asger Aamund. Erhvervsmanden, der – ud over at prale med, hvor meget fisse han kan få – ifølge ham selv »tør sige sandheden om politik og samfundet«. Normalt lader vi ham her i spalten være i fred. Det er lige så relevant, hvad han mener om demokratiske problemstillinger, som at bruge Jønke som ekspert i bandekriminalitet. Men på denne særlige dag kunne vi ikke dy os for at viderebringe den lille perle fra hans Facebook-profil.

Vi kunne bare ikke. jj

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Dette er i sandhed en sørgelig dag for Danmark. Hardcore kommunister vil nu indtage regeringskontorerne i København.
Afgifter, kvoter, bankskat, millionærskat, planøkonomi, øget offentlig sektor og øget statsgæld vil nu være den officielle vision på Danmarks vegne."

Nå, det er derfor Asger Aamund ønsker at 'forbedre' demokratiet ved at lade udvalgte erhvervsfolk få det afgørende ord.

ja, det er grunden til, at vi tillader et privat erhvervsliv i dette land fremfor ét, der varetager den nødvendige produktion med de fire timer om ugen, det ville kræve af folk. Erhvervslivets ENESTE betydninger er, hvad de kan bidrage med til finansiering af det fælles.

Brian Pietersen

Peter Hansen

Ja, men nogle evner det ikke.

c¨,)