Læsetid: 5 min.

Her skaber loven forbrydelsen

Indvandringspolitikken bliver strammet igen og igen i USA og Europa – men samtidig med larmen fra grænsekontrol og deportationer foregår der en stilfærdig og vedholdende rekruttering af illegal arbejdskraft, siger migrationsforsker Nicholas De Genova, der i sidste uge gæstede Danmark
Indvandringspolitikken bliver strammet igen og igen i USA og Europa – men samtidig med larmen fra grænsekontrol og deportationer foregår der en stilfærdig og vedholdende rekruttering af illegal arbejdskraft, siger migrationsforsker Nicholas De Genova, der i sidste uge gæstede Danmark
1. oktober 2011

24-årsregel, tilknytningskrav, pointsystem. At indvandringen til Danmark må 'reguleres', er partier fra højre til venstre tilsyneladende enige om. I sensommerens valgkampsforventning stillede SF tilmed et forslag, der gav mindelser om 1800-tals-tilstande: at arbejdere skal kunne fremvise særlige id-kort på byggepladserne. Partiet lagde ikke skjul på, at id-kortsystemet — der skulle ledsages af en »slagkraftig kontrolmyndighed« — primært var rettet mod såkaldte østarbejdere.

Men lige så støt, som omfanget af ressourcer til nationale kontrolforanstaltninger og til EU's grænsepatruljerende enhed Frontex og stiger år for år, lige så støt stiger antallet af illegale indvandrere i Europa. Hvad er meningen med det? Det er blandt de spørgsmål, som Dansk Institut for Internationale Studier vil undersøge i en række seminarer. I sidste uge var det den amerikanske antropolog Nicholas De Genova, der gæstede København for at tale under overskriften The Deportation Regime: Migrant 'Illegality' and Danish Return Operations.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu