Læsetid: 1 min.

Det dårlige er så svært at huske

Heldigvis er der masser af litterære lyspunkter for instruktøren Anne Wivel, aktuel med en dokumentarfilm om sin afdøde mand, Svend Auken
Moderne Tider
15. oktober 2011

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Svært at vide, hvad andre burde læse — mit barnebarn, lille Ingrid, skal jo have Peter Plysind, senere kommer hun nok ikke udenom Arthur Rimbauds En årstid i helvede— desværre kan man sige. Men på den anden side... Og så er det ellers derudad, hvis der til den tid ellers findes overfyldte bogreoler og stabler på gulvene som, hvor hun befinder sig nu — jeg håber der gør.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Også svært at sige — øh bøh, der er jo ikke kun én. Far læste alle eventyrene højt for os, Kong Lindormog Lille Kylle Rylle, der sagde 'Det fille det falle i min hovedskalle' og Lille Klaus og Store Klaus. Mor græd over Hector Malots Frændeløs, og det gjorde vi børn også. Senere kom Henry Miller helt af sig selv, og nu sidder man jo her og stirrer ned i Sørgegondolenaf Tomas Tranströmer.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Det dårlige er så svært at huske — for slet ikke at tale om hvorfor.«

Hvilken type læser er du?

»Det må andre bedømme. Jeg læser som en gal, først lyrik, så alt muligt andet — bortset fra fagbøger og biografier og krimier. Og dog, der glider vist af og til en biografi ned, især hvis den handler om en maler, et geni eller en Grønlandsfarer.«

Hvornår læser du?

»Om natten. Desværre.«

Serie

Læser du bøger?

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her