Læsetid: 9 min.

Bjørnen er en almindelig mand

Homo-subkulturen ’gaybear’ vokser i Danmark. Idealet for bjørnen er den almindelige mand, som tør være sig selv. Det betyder stort skæg, kropsbehåring og en afslappet livsstil. Bjørnen finder det ideal frem hos mændene, som engang var det heteroseksuelle mandeideal
Robust. Jeg har altid været til bears, også før jeg vidste, hvad det var. Jeg er interesseret i maskuline mænd, som er robuste og har skæg, siger Mathias Dahl.

Robust. Jeg har altid været til bears, også før jeg vidste, hvad det var. Jeg er interesseret i maskuline mænd, som er robuste og har skæg, siger Mathias Dahl.

Sofie Amalie Klogart

26. november 2011

På venstre side af brystkassen har Mathias Dahl fået tatoveret en bjørnelab. Dybsort og med spidse klør. Når han tager en af sine ternede skjorter på og forlader værelset, kan man ikke se, at han er en bjørn. Med sit sorte, korte hår, velplejede skæg, løsthængende bukser og mainstream sneaks ligner han en helt almindelig fyr fra Vanløse. Det er han også, men han kalder sig selv en bjørn, og de fleste af hans venner er også bjørne.

»Jeg har altid været til bears, også før jeg vidste, hvad det var. Jeg er interesseret i maskuline mænd, som er robuste og har skæg. En typisk bear er maskulin, meget afslappet og afklaret med sig selv. Han har en stille og rolig tilgang til livet. En bear ved, hvem han er,« siger Mathias Dahl.

Mathias Dahl er en del af homosubkulturen gaybear eller bare bear eller bjørn. Mathias er tiltrukket af et mandeideal, der med et ord kan sammenfattes til naturligt. Naturlig vægt. Naturlig kropsbehåring. Naturlig tilgang til livet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

En rigtig fin artikel, der dog driver to tendenser for meget sammen. Bjørne er jo ikke nødvendigvis monogame, de er bare meget sociale og holder af venskaber, hvilket er ganske traditionelt i homomiljøet, hvor man som undertrykt minoritet er stærkt afhængig af fællesskabet.
Queerbevægelsen er til gengæld en opkalket udgave af den gamle anarkistiske homobevægelse, men lidt for meget præget af tidens ekstreme individualisme.

Martin Jeppesen

»Der er ved at fremkomme en bred konsensus, hvor både homoseksuelle og heteroseksuelle bakker op om, at familieskab er det vigtigste. De, der ikke lever det normale familieskab; de, som er mærkelige, er dem, som falder uden for familieideen, og ikke nødvendigvis homoen,« siger Michael Nebeling Petersen.

Så vi har nu erstattet seksuel diskrimination med social diskrimination? Jeg må indrømme at jeg har svært ved at se det positive i det. Idealet må vel være at alle mennesker accepterer at alle andre mennesker kan have forskellige værdier og måder at leve på. Uanset om det handler om seksualitet, social adfærd eller noget helt tredje.