Læsetid: 5 min.

Beværtet: Tidslommen i Møntergade

Det er trygt, at der stadig er et sted, som med sikker hånd styrer uden om fussionkøkken, skum og pulver og holder tårnhøj, traditionel kvalitet
Velsmag. Ristet pighvar og hummer, braiserede jordskokker og en cremet bisque. Pighvarren var perfekt stegt, hummeren havde en fin struktur, og de braiserede jordskokker bid. Den cremede bisque var ikke for kraftig, men bare fandens velsmagende.

Velsmag. Ristet pighvar og hummer, braiserede jordskokker og en cremet bisque. Pighvarren var perfekt stegt, hummeren havde en fin struktur, og de braiserede jordskokker bid. Den cremede bisque var ikke for kraftig, men bare fandens velsmagende.

Sofie Amalie Klougart

10. december 2011

Årets sidste anmeldelse fra denne anmelder skulle skydes af med manér, og derfor syntes både min medspiser — som også er min medspiser til daglig, dog under lidt mindre festlige former og med mange flere børn omkring bordet — og jeg, at én af byens ældste flagskibe ud i den klassiske gastronomi skulle have lov til at forkæle os. Jeg taler naturligvis om Restaurationen hvor Bo og Lisbeth Jacobsens nu i mere end 20 år har henrykket gæster med fastholdelse af et højt gastronomisk niveau.

Ved ankomsten bliver min smukke kone og jeg placeret i de bløde gemakker med et glas bobler og fire amuse-bouche. En tomatiseret bid med Christiansøsild og peberrod, en bid med fuglelevermousse og en bid med hummermousse og syltet ingefær. Alle tre velsmagende og veltillavede, men prisen tager bid nummer fire. En lille tallerken med Hr. Jacobsens egen lufttørrede skinke. En skinke som giver mange af sine sydlandske artsfæller baghjul med silkeblød struktur og stor velsmag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu