Læsetid: 5 min.

Et karakterstudie i passivitet

Vi er fremme ved kvindernes finale ved Australian Open, den er uden dansk deltagelse, og det er ingen tilfældighed
Caroline Wozniacki må på mandag sige farvel til sin førsteplads på verdensranglisten.

Caroline Wozniacki må på mandag sige farvel til sin førsteplads på verdensranglisten.

Paul Crock

28. januar 2012

Caroline Wozniacki har altid knoklet hårdt. Så længe nogen kan huske, har hun været vedholdende, disciplineret og målrettet. Vedholdende, når hun som syvårig slog bolden op ad en mur i Køge Tennisklub og blev ved med det i timevis, mens hendes forældre spillede med vennerne inde på banen. Disciplineret, når hun ruskede sin far op af sengen søndag morgen, fordi de havde aftalt at løbe, og ikke tog et nej for gode varer, når han kiggede ud ad vinduet på silende regn og foreslog, at de sov lidt længere. Målrettet, når hun som tiårig trænede grundslag ved at skyde efter små hockeymål i den anden ende af banen og syntes, det var så fantastisk sjovt, at hendes trætte far til sidst måtte overlade boldfodringen til sin kone.

På mandag mister Caroline Wozniacki sin førsteplads på verdensranglisten. Dermed slutter en af de mere kontroversielle regeringsperioder i moderne tennis.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Engelsted

Særdeles velskrevet og interessant artikel. Fra min tid som lærer på Danmarks største pigeskole, er jeg blevet opmærksom på kombinationen af meget stor ambition og samtidig stor konformitet. De meget begavede og meget ambitiøse kvindelige studerende var ofte mere optaget af at gøre det rigtige end at gøre det godt. Trinene kom helt til at overskygge dansen, hvilket formentlig er logisk som et overgangsfænomen på kvindernes vej til at overtage funktioner, der hidtil har været det andet køns domæne. Er Caroline et eksempel på en sådan kvindepsykologi, og er det en genkendelig overgangstype i dagens Danmark?

Min holdning til C. Wozniacki har altid været den som denne fremragende artikel sætter ord på - kan jeg se nu. Og det selvom jeg anerkender hendes hårde arbejde, hendes fantastiske energi og hendes stædige vilje og arbejdsindsats.

Hvis vi skal tale om psykologi, tror jeg det handler om at gøre farmand tilpas, en farmand der sikkert i sine trænings-metoder har gjort C.Wozniacki bange for, nej ikke at tabe, men for at gøre noget forkert.

Og min analyse af de kampe C.W. har spillet (som jeg har set) er at hendes netspil skal blive markant bedre ligesom hendes baghånd skal blive markant bedre. Og at hun bør holde ferie noget mere, så hendes krop kan komme til at slappe noget mere af.
Ellers så topper hun nu, hvor er omkring 20-22 år, og de næste 2-5 år vil det gå nedad.

Mht. om det er en kvinde-type der er genkendelig, så ja det mener jeg da bestemt den er. Gymnasielærere kan sikkert bedre end jeg fortælle om pæne piger, som laver deres lektier, sidder pænt på deres plads, og kan deres ting, og som pænt afleverer opgave til 10, men som aldrig kommer op på 12, da der netop ikke, som i C.W.'s tilfælde, er en hensigt bag slagene, eller i gymnasiepigernes tilfælde, en hensigt bag med det de skriver. Eller jo, det er der måske nok - den handler bare om at gøre læreren glad....ikke far.

Ja, gu er vi kloge her ved tastaturet. Og ligger der en skimlet tomat i den skål vi kan nå uden at rejse os - ja, så skal vi kaste den.
Kvindepsykolog og lommefilosofi - vi kan ikke døje, hvis vi her fra lænestolen ikke kan få lov at nedgøre.

Nej. Så hellere de optimistiske toner, fra golfverdenen:
"I 2010 vendte Thomas Bjørn stærkt tilbage til den absolutte verdenselite med turneringssejr i Estoril Open de Portugal. Denne sejr er siden blevet fulgt op, af en sprudlende Thomas Bjørn i 2011 turneringsåret, med 3 sejre i henholdsvis Commercialbank Qatar Masters, Johnnie Walker Championship at Gleneagles og Omega European Masters samt en fornem 4. plads i The Open Championship 2011."

My foot

Da C.W. åbenbart ikke mestre netspil, og derfor aldrig forsøger sig, kan hun ikke vinde en grand slam. En sådan vindes kun af en komplet tennis spiller. Det er C.W. desværre ikke.

At se på hendes, og visse andres, bagliniespil, er lige så spændende som at se maling tørre.

Om C.W.'s nye træner kan ændre det, vil tiden vise.

Brian Pietersen

caroline spiller spiller stabilt røvkedeligt, eneste grund til hun har ligget nr 1 er skader og mange gamle der falder væk inden for samme periode.