Interview
Læsetid: 3 min.

Læserne spørger: Karen Jespersen

Karen Jespersen besvarer læsernes spørgsmål
Moderne Tider
7. januar 2012
Karen Jespersen besvarer læsernes spørgsmål

— Hvordan fik I ideen til at lave en alternativ avis?

Vi fik ideen til DEN KORTE AVIS, da vi for 117. gang hørte en deltager til et foredrag fortælle, at han ikke længere holdt en avis: »Jeg når alligevel aldrig at læse den«.

— Hvad savner I i de etablerede aviser?

Flere artikler, der formulerer klare, væsentlige pointer med få, kontante ord. De etablerede aviser er alt for lange i spyttet. Men det bliver anderledes i DEN KORTE AVIS, der udvælger de absolut vigtigste historier og kort sætter dem i perspektiv. Samtidig får man skarpe, debatskabende holdninger. DEN KORTE AVIS kan både fungere som et supplement til etablerede aviser og som en mulighed for dem, der opgiver ævred med de etablerede aviser.

— Hvilken avis bryder I jer mest om?

International Herald Tribune. Nej, den er ikke kort, men den er til gengæld væsentlig og troværdig. Hvilken avis bryder vi os mest om i DEN KORTE AVIS’ genre? DEN KORTE AVIS.

— Er den danske presse borgerlig eller socialdemokratisk?

Tag nu Information. Hvad ville man her svare på det spørgsmål i forhold til avisen selv?

— Hvem er jeres journalistiske forbilleder?

Vi har ikke noget egentligt forbillede for DEN KORTE AVIS, der er en nyskabelse. Men vi har stor beundring for Gideon Rachman, den klartskuende og uafhængigt tænkende kommentator i Financial Times.

— Er der politisk forskel på DR og TV 2?

Ralf (Pittelkow, red.) lavede en undersøgelse af de to tv-stationers dækning af valgkampen i 2007. Begge havde overvægt til fordel for ’rød blok’, men overvægten var stærkest hos DR.

— Hvordan ser I på dækningen af udlændingestoffet i de danske aviser?

Den er meget svingende både med hensyn til omfang og vinkler.

— Vil I også have dem, I er uenige med, repræsenteret i jeres avis?

Ja. DEN KORTE AVIS vil være åben for indlæg med alle holdninger. Derudover er sagen den, at vi ikke ved, hvordan mange af skribenterne placerer sig politisk. Men selve avisen vil være præget af bestemte grundholdninger: Folkeskolen og uddannelsessystemet kan og skal indrettes så børn og unge lærer mere. Vi bliver en tabernation, hvis ikke vi får bedre styr på virksomhedernes omkostninger, de offentlige udgifter, skattetrykket og produktiviteten. EU er godt, hvis man ellers kender sine grænser i forhold til nationalstaterne. Integration skal bygge på det danske samfunds grundlæggende frihedsværdier. Den politiske korrekthed er så udbredt, at mange problemer bliver fortiet. Der vil være masser af holdninger i avisen, men nyheder skal gengives sagligt, og dokumentationen skal hele vejen igennem være i orden.

— Hvad synes I om Dagbladet Information?

Tager fat på mange væsentlige problemer, men er for politisk korrekt og dermed forudsigelig i tilgangen.

— Hvordan er det at arbejde sammen som ægtefæller?

Det er som at arbejde sammen med alle andre: Trækker man på samme hammel og har tillid og respekt i forhold til hinanden, er det sjovt at samarbejde — ellers er det træls.

— Hvad kan I, som de etablerede medier ikke kan?

DEN KORTE AVIS skal give læserne et stort overblik på lille plads. Den skal være skarp, så de ikke falder i søvn, og seriøs, så de får noget for den tid, de investerer.

— Skal der være noget sjovt på jeres avis?

Ja, det skal der. Vi håber at knytte både Bertel ’pis mig i øret’ Haarder og Villy ’bewonder’ Søvndal til redaktionen.

— Hvad er jeres publicistiske ambition?

Så mange læsere med så stor indsigt i samfundet som muligt.

— Hvad fortryder du mest i dit liv?

At vi ikke fik ideen til DEN KORTE AVIS noget før.

— Hvorfor tog det dig så længe at opdage truslen fra indvandringen?

Jeg forstår ikke spørgsmålet.

— Er socialt bedrageri et stort problem eller går kommunerne for langt i deres jagt på de formodede bedragere?Socialt bedrageri er et stort og alvorligt problem, som vi vil forfølge i DEN KORTE AVIS. Gode skattekroner bliver smidt ud af vinduet. Den tillid og det samfundssind, der er så vigtigt for et samfund, bliver slidt. Myndighederne er ofte for sløve. Et eksempel: ’Fædrehoteller’ er små lejligheder, hvor et større antal mænd har folkeregisteradresse proforma, fordi det giver deres koner mulighed for at hæve sociale ydelser som enlige forsørgere. Aarhus Kommune bestilte en rapport om problemet i 2008. Men det var først, da jeg for nylig skrev, at kommunen snorksov, at de gjorde noget ved problemet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Liver er for godt til DEN LORTE AVIS.

Livet er for godt til DEN LORTE AVIS.

Esben Maaløe

Hvis Ralph (red Pittelkow før det er for sent) har defineret hvad der er rødt, jamen så er det ikke overraskende at alt medie-dækning i DK må være knaldrødt ....