Læsetid: 5 min.

Pelle Dragsted

— Fattigdomsdebatten efterlader det indtryk, at vi er blevet mindre solidariske med dem, der har mindst. Tror du, det er rigtigt, og hvordan vil du forklare det? Debatten, der fulgte den såkaldte Carina-sag, var dybt deprimerende...
Pelle Dragsted. Født 1975. Arbejder som presserådgiver og strategisk rådgiver for Enhedslistens folketingsgruppe og har desuden fungeret som frivillig kommunikationsrådgiver for forskellige organisationer, blandt andet under foreningen Kirkeasyls kampagne for udviste irakiske asylsøgere.

Pelle Dragsted. Født 1975. Arbejder som presserådgiver og strategisk rådgiver for Enhedslistens folketingsgruppe og har desuden fungeret som frivillig kommunikationsrådgiver for forskellige organisationer, blandt andet under foreningen Kirkeasyls kampagne for udviste irakiske asylsøgere.

Sofie Amalie Klougart

21. januar 2012

— Fattigdomsdebatten efterlader det indtryk, at vi er blevet mindre solidariske med dem, der har mindst. Tror du, det er rigtigt, og hvordan vil du forklare det?

Debatten, der fulgte den såkaldte Carina-sag, var dybt deprimerende. Det lykkedes borgerlige meningsdannere at skabe en opdeling mellem de ’hårdt arbejdende lønmodtagere’ og de ’dovne arbejdsløse’. Som om det var to statiske grupper. Virkeligheden er jo, at vi alle kan blive ramt af arbejdsløshed. Derfor har vi en fælles interesse i, at der findes et sikkerhedsnet, som griber os, når uheldet er ude. Men den solidaritet er lige nu under pres. Desværre synes jeg, at regeringen i alt for høj grad har været med til at sparke nedad.

 

— Hvad betyder ordet ’revolution’ for dig?

For mig betyder revolution grundlæggende forandringer af samfundets magtforhold — f.eks. de økonomiske. Når Enhedslisten kalder sig selv for et revolutionært parti, opfattes det desværre af mange som noget med kup og borgerkrig. Men i et demokrati skal grundlæggende forandringer selvfølgelig gennemføres ad demokratisk vej. Det er jo forskel på tsarens Rusland og et land med 100 års demokratisk tradition.

 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jakob Lindblom

Tak til Pelle for et godt interview med interessante pointer. Så er spørgsmålet jo, hvordan det udmøntes i praksis og her venter der en stor opgave forude.

Fx. er det min påstand, at S-SF direkte er med til at skade de hårdtarbejdende lavestlønnede, som de siger, at de vil hjælpe med skattelettelser ved at øge arbekjdsudbuddet, hvilket blot vil føre til lavere lønninger.

Tjek det ud i denne blog:

http://www.modkraft.dk/blogs/jakob-lindblom/article/sf-skader-de-lavestl...

God fornøjelse..!