Læsetid: 3 min.

Thor Möger Pedersen

»Jeg er stolt og ydmyg over at være minister. Men SF er ikke en virksomhed, og jeg er ikke direktør«
Thor Möger Pedersen. Født 31. januar 1985. Skatteminister, SF. Han er tidligere strategisk rådgiver for partiet og har desuden været formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) og talsmand for STOP NU-initiativet. Blev student fra Frederiksborg Gymnasium i 2004 og har siden da ikke færdiggjort nogen uddannelse.

Thor Möger Pedersen. Født 31. januar 1985. Skatteminister, SF. Han er tidligere strategisk rådgiver for partiet og har desuden været formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) og talsmand for STOP NU-initiativet. Blev student fra Frederiksborg Gymnasium i 2004 og har siden da ikke færdiggjort nogen uddannelse.

Jens Nørgaard Larsen

28. januar 2012

— Hvem er dit politiske forbillede?

Olof Palme.

— Hvordan er det at blive udnævnt til at skulle føre en kontroversiel skattepolitik igennem?

For centrumvenstre er det helt afgørende, at dem, der tager det hårde slid hver dag, også er dem, der sættes i centrum med en skattereform. De borgerlige havde fokus på de få privilegerede, mens vi har fokus på de mange hårdtarbejdende lønmodtagere, der hver dag tager en tørn. Det synes jeg ikke er kontroversielt — det er rimeligt.

— Hvad er SF’s styrke i regeringen i dag?

Regeringens styrke er, at vi er fast besluttede på at bringe os sammen ud af krisen. Det skal ske ved at få styr på økonomien og skabe job, så vi gør det muligt at satse på uddannelse og en grøn omstilling af Danmark.

— Du virker, som om du har enormt meget selvtillid. Har du altid haft det?

Jeg har lært, at man skal kæmpe for det, man tror på. Og det gør jeg efter bedste evne.

— Din ungdom må være slut nu. Hvad var det bedste og det værste ved din ungdom?

Jeg er 26 år, så jeg ved ikke, om man kan sige, at min ungdom er slut. For mig har der aldrig været noget modsætningsforhold mellem at være ung og så tage ansvar og søge indflydelse.

— Hvad kan du bruge kulturlivet til?

Til gode oplevelser. Danmark har et rigt og mangfoldigt kulturliv, og det nyder jeg godt af, når jeg ellers kan finde tid i en travl kalender.

— Hvordan er det at være så meget yngre end dem, du skal bestemme over?

Jeg er bevidst om, at jeg er ung, og derfor forsøger jeg også at være ekstra ydmyg over for mit ansvar.

— Hvis du skulle være medlem af et andet parti, hvad skulle det så være?

Jeg har altid været medlem af SF — og hvis ikke SF eksisterede, ville jeg stifte det!

— Hvad lærte du i elevbevægelsen?

Jeg lærte, at det nytter noget at stå sammen. Når man er mange, der løfter i flok, så kan det lykkes at rykke samfundet i den rigtige retning.

— Hvorfra har du hentet dine ideer til politik?

Alle steder. Politisk ideudvikling er heldigvis ikke noget, der kun foregår på møder eller i partier — det er jo noget, vi alle mere eller mindre direkte tager del i. Det kan være, man møder uretfærdigheder i sin hverdag, at man bliver inspireret af en samtale med en ven, eller at man får øjnene op for noget nyt ved at læse en bog. Jeg stopper aldrig med at samle på ideer — det handler kun om at være nysgerrig, så kommer ideerne væltende.

— Hvordan har du det med, at du bliver kaldt direktøren i SF?

Jeg er stolt og ydmyg over at være minister. Men SF er ikke en virksomhed, og jeg er ikke direktør.

— Hvilken politiker i oppositionen beundrer du mest?

Der er faktisk mange politikere i oppositionen, som jeg har stor respekt for. Selv om vi er politisk uenige om mange ting, så synes jeg, man skal anerkende, at politikere hver især kæmper for noget, de tror på og brænder for at forandre verdenen. Og jeg synes egentlig, at vi i Folketinget oftest har ærlige og konstruktive diskussioner, selv om det ikke altid er det indtryk, man måske får gennem medierne.

— Hvornår har du sidst været til koncert og med hvem?

Til dronningens regentjubilæum i DR’s Koncertsal.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Er du ikke lidt irriterende?
Det spørgsmål ville jeg have stillet efter
Hvis du skulle have været medlem af et andet parti, hvad skulle det så være?
Ærgerligt, at det ikke kom med i puljen.