Læsetid: 10 min.

Statsministerens udvalgte få

Helle Thorning-Schmidts inderkreds er skrumpet, i takt med at magten er vokset til nu at være en statsministers. Få er kommet ind, mens mange er røget ud af det nærmeste netværk, og folketingsgruppen dyrkes om muligt endnu mindre under det nuværende EU-formandskab. Information har talt med kilder tæt på statsministeren for at kortlægge hendes netværk
Tættest på. Særlig rådgiver Noa Redington er er lige ved hånden, uanset om Helle Thorning-Schmidt er til topmøde i Bruxelles, hos soldaterne i Afghanistan eller – som på billedet – på vej til at overtage Statsministeriet.

Tættest på. Særlig rådgiver Noa Redington er er lige ved hånden, uanset om Helle Thorning-Schmidt er til topmøde i Bruxelles, hos soldaterne i Afghanistan eller – som på billedet – på vej til at overtage Statsministeriet.

Sofie Amalie Klogart

11. februar 2012

Der er to særligt vigtige datoer i Helle Thorning-Schmidts liv som dansk socialdemokratisk nøgleperson. Den 10. februar 2005, hvor hun beslutter sig for at stille op som kandidat til formandsposten i Socialdemokraterne. Og godt seks et halvt år efter, den 15. september 2011, hvor hun i andet forsøg slår Venstre ud af Statsministeriet og bliver landets leder med et parti, der får kryds på knap hver fjerde stemmeseddel. På den første dato er ni mennesker til stede om Helle Thorning-Schmidt. På den anden dato er der fire mennesker til at bakke hende op. Der er ingen gengangere i inderkredsen de to aftener. Statsministerens nærmeste er blevet skiftet ud og blevet færre, samtidig med at hendes magt er blevet større. Hendes netværk er blevet for småt, lyder kritikken fra flere gruppemedlemmer, mens andre mener, at hendes nærmeste støtter er netop de nødvendige.

Ved at tale med 10 kilder i Helle Thorning-Schmidts inderkreds, på Christiansborg, i baglandet og fagbevægelsen, har Information sat navne på det statsministerens nærmeste netværk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

Denne slags hyggesladder er vel ganske uskadeligt - men det er bekymrende at den delvis betales af skatteyderne via mediestoetten.

Formaalet med mediestoetten burde jo vaere at sikre formidling af politikernes udsagn, beslutninger og planer. Hvem de drikker kaffe med er ligegyldigt.

Brian Pietersen

forståeligt at hun agere som hun gør i den verden hun/vi lever i. c¨,)

personfikseret, medieliderlige verden, hvor det ofte ikke er det politiske der bruges tid på.

ja Brian det kan jeg kun være enig med dig i, at der er nogle bloggere som lukker alt muligt idioti ud er hvad det er, selvfølgelig skal folkets stemme høres uanset hvor broget den nu er men hvad nogle medier har tilladt sig igennem de sidste 10 år er ikke til at begribe, uanstændigt og nedrigt.

At den almene borger nogle gange ikke kan styre sin talenter er en ting men aviser og TV stationer burde at vide bedre men på en eller anden måde er retorikken gået så kvalmende langt over stregen at det halve ville ha været længe nok, der må være en vej tilbage til anstændigheden.

Problemet er vel - hvis det er ét - at hun snarere bringer verden til Danmark end Danmark til verden. Og vi er jo et samfund, der indtil for ti år siden burde være et eksempel til efterfølgelse.

Man forstår at det må være en næsten overmenneskelig bedrift af Helle Thorning at hun med disse kontaktflader formår at holde sig fast i Socialismen.
Alt således forklaret.

Glem ikke de sidste ti år. Det tager tid for regeringen at skrue VKO politik tilbage. Regeringen har brug for tid. Lad os give dem tid.

Hun er ganske enkelt uegnet til at være statsminister. Hun kender ikke sine sager, forstår ikke at bygge bro og har intet at byde på udover sine internationale forbindelser via sin svigerfar. Varm luft og flødeboller

Noget skræmmende ved alle politikere for tiden er, at de åbenbart slet ikke sætter sig grundigt ind i den lovgivning, de vedtager. Det ser vi med ACTA, men det er næppe det eneste eksempel. - Vi bør tværtimod kræve af vore politikere, at de ikke alene ved, hvad lovgivningen indebærer, men at de rent faktisk har forfattet den med objekte virkninger og mål for øje.

Når jeg ser ovenstående kommentarer (med en enkelt undtagelse eller to), kommer jeg til at tænke på The Muppet Show med de to vrisne gamle mænd på balkonen. Jeg tror ikke, det er godt for blodtrykket at være så konsekvent negativt indstillet over for alt og alle.

Udfordrende at Information har fået sin sladderjournalist på linie med Se&Hør og BT.
At tænke sig, at engelske adelige skal bestemme, hvad vores socialdemokratiske statsminister skal mene.

"Således ud fra devisen: sig mig, hvem du omgås, og jeg skal sige dig, hvem du er."

hmmm??, så hvis man er misbruger konsulent,.. er man så per automatik narkoman???

Problemet er som så ikke ledelsesstilen men at det er nødvendigt for HTS at beskytte sin personlighed imod den del af pressen som man nogle gange kan spekulerer på hvor dybt de er i lommen på tidligere regering, som de jo politiserede alt fra.. mad i børnehaver til DR og havde stor indflydelse på dækning af visse fuldstændig irrelevante personsager som i den grad udviklede sig til den rene hetz i medierne. Og at politik lignede mere og mere en børnehave for voksne end folkevalgte ude på at udføre deres arbejde så godt de kunne for Danmark og dem som stolede på at de ville tilgodese deres interesser før deres egne: vælgerene.

Man helbreder jo ikke en massepsykose på et par dage, det tager tid at rette op på denne pilrådne måde VKO gjorde tingene på og trynede alt og alle med nedrige metoder som regel via deres leflende venner de havde i det danske pressekorps, som jo er rigtig usmageligt på alle tænkelige måder da pressen skal hedde at være uafhængig og gøre rede for sager uden at politisere eller favorisere/dæmonisere, ud fra den måde de vinklede historier på.

Den nedrige tone i debatten var/er jo tildels styret af vinklingen og hvor langt mediernes lejesvende til-lod/lader(jeg siger ikke at alle medier var/er sådan) sig at gå over stregen for at behage deres "mestre".

I sin tid i USA blev Bush taget i at købe spalteplads for $1.6 milliarder til falsk nyhedsdækning, det er ulovligt ifølge Amerikansk lov men det sagde Bush at det var han ligeglad med, og når en leder af en nation siger at han er ligeglad med loven og at vedkommende bare har tænkt sig at fortsætte den ulovlige praksis, "fordi han var hævet over loven", er vedkommende leder ikke en præsident eller statsminister mere men en diktator.

Bare se tendensen i pressen de sidste 10 år med Rupert Murdoch's mediekoncern som aflyttede alt og alle, Bush aflyttede FN før invasionen af Irak og her i Danmark blev uinteressante personsager på bekvemmelig vis lækket til den del af pressen som opførte sig som logrende pit bulls klar på at bide på strube på hvem end de nu blev pudset på, og da disse elementer ikke helt er færdige med deres vamle retorik og hverken kan eller vil få det ind i deres hoved endnu at det de foretog sig gik så langt ud over anstændighedens grænser at det er til at få brækfornemmelser over. Hvem ville ikke forsøge så godt de kunne beskytte sig selv imod sådan hetz?.

Hemmelighedskræmmeri i sig selv er nok ikke så fedt men man kan jo ikke have lidt "snakkesalige" medarbejdere til at lække både til pressen og oppositionen hvilke træk den siddende regering og statsminister har tænkt sig at lave på det politiske skakbræt, så kan oppositionen jo mobilisere endnu et nedrigt angreb via deres lejesvende som stadigvæk florerer i bedste velgående i medierne, ikke det at der ikke også skal være plads til "blå" politiske kommentatorer og journalister, de skal bare forstå ordet objektivitet igen efter at have fået lov til at spy og fråde nedrig tale i 10 år uden at skulle have en snak med redaktøren eller ledelsen,.. de mangler sgu også at komme lidt ned på jorden igen,.. en "rød" kommentator eller journalist skal da også have objektivitet og lade være med at fråde og spy nedrig tale om den nuværende opposition, men det er der vist hellere ikke nødvendigt med alt det VKO fejede under tæppet og vildledte Folketinget.

De sidste 10 år har mildest talt været noget der mindede om en ond drøm. Forhåbentlig begynder folk lige så stille at vågne op.

Baron Kinnock - ja ja ja
Kinnock er barn af kulminearbejder Gordon Herbert Kinnock og sygeplejerske Mary Kinnock.
Han kom efter i mange år at have været en skarp kritiker af samme i Overhuset 31.1.2005. Det krævede at han blev udnævnt baron. Ved sin tiltrædelse sagde han: "I accepted the kind invitation to enter the House of Lords as a working peer for practical political reasons."
Så .. statsministerens svigerfar er nok baron, men af praktisk politiske årsager. Han er søn af en kulminearbejder fra Wales af fødsel og opvækst. Hm..

Om statsministerens uddannelse: Hun er cand.scient.pol og MA i europæiske studier.
Om det gør hende til en ikke-folkets kvinde kan vi nok ikke kloge i, vel?
Er den falske hjemmehjælper fra Gentofte med de heftige meninger og den voldsomme national-sociale indignation mere en folkets kvinde - og hvis hun er, er det så et adelsmærke?

Thomas Petersen

"mere form end indhold" er vist noget der ikke blot beskriver Helle Thorning, men dansk politik generelt.

Det lader til at de har opgivet visioner og ideologier for at kæmpe om hvem der mest ansvarligt kan forvalte en allerede fastlagt dagsorden.

I min spåkugle ser jeg en valgdeltagelse der i fremtiden nærmer sig andre desillusionerede demokratier, med hvad det betyder for demokratiets berettigelse.

@ Henrik Darlie
Er den falske hjemmehjælper fra Gentofte med de heftige meninger og den voldsomme national-sociale indignation mere en folkets kvinde - og hvis hun er, er det så et adelsmærke?

Hvilke løbesko har du på?