Vi anbefaler: 5 bud på en elendig weekend

Ligesom vinteren skal fryse alt levende væk, så foråret kan blive en frisk start, må man som menneske indimellem ned og skrabe bunden for at blomstre op på ny. Det er livets cyklus. Derfor kan det også være nødvendigt at have sig en rigtig elendig weekend, for at kunne funkle på jobbet eller på jobcentret mandag morgen. Og det behøver ikke være så svært – der er mange stadier før skilsmisser, dødsfald, naturkatastrofer og rodbehandlinger. God weekend
Moderne Tider
17. marts 2012

For højreorienterede

 • Internettet. Det har åbent hele tiden det er altid på
 • Magtens Korridorer. Gjethuset i Frederiksværk kl. 20. Entre: 200 kr.

Efter 10 år ved magten og storsejr i værdikampen er det stadig ikke legitimt at være højreorienteret i andre fora end debatterne i DR og internettet. Så derfor: Start dagen på Anne Sophia Hermansen blog på berlingske.dk og forsøg i punktform at nedfælde et principprogram for hende. Ring til hende og forsøg at få hende til at gætte, hvad der står i det. Surf videre til Jarl Corduas blog og forbi Morten Uhrskov på jp.dk og tænk på, at alle dine venner og dem i din familie, der ikke er højreorienterede ser dig som en blanding af de to. Slut din blog-tur af på Søren Pinds Facebookprofil og tænk på, at han stadig er et varmt bud på din fløjs statsministerkandidat. Bliv hængende på nettet lidt endnu og se gamle klip på Youtube med Anders Fogh, Uffe Ellemann og Poul Schlüter. Sammenlign dem med klip med Lars Løkke under klimatopmødet, Lars Barfoed på Segway og Kristian Jensen og Karsten Lauritzen på sommerhustur.

Tag en tur i det nærmeste storcenter: Se hvordan de såkaldte fattige fylder vognene med alt muligt lort, de kun bliver tykkere og dummere af. Og tænk så på, at du har betalt for dem – det er dig og os, der arbejder, der sponserer deres Adidastræningstrøjer, som vi ikke selv har råd til, deres soft ice og franske hotdogs og deres grimme tatoveringer hen over deres slaskede maver: DU HAR BETALT FOR MIN FEST OG MIT FEDT, kunne de lige så godt have skrevet.

Slut dagen af til koncert med Magtens Korridorer i Frederiksværk og tag en masse foldere med fra dit parti og del dem ud ved indgangen.

For børnefamilier

 • DGI-byen, Tietgensgade 65, Kbh. V
 • Statens Museum for Kunst, Sølvgade 50, Kbh. K
 • Div. ’Børne’-arrangementer – overalt i landets større byer.

Det vigtigste her er forventningerne til, hvor god weekenden skal blive. Fortæl resten af din familie om dine forventninger allerede torsdag aften. Lad være med at tage i IKEA eller noget andet sted, alle ved, er et helvede for børnefamilier. Formålet er at få det elendigt, og det der er for nemt. Desuden ender du hurtigt med at få en indforstået øjenkontakt med lidelsesfæller, og I vil sammen opnå en selvironisk tilfredsstillelse over det absurde ved jeres horrible liv, som I inderst inde elsker. Det vil ikke blive en rigtig dårlig dag. Sørg heller for at starte dagen med vække børnene lidt for tidligt og fortæl igen om dine forventninger til, hvor hyggelig og aktiv en dag I skal have sammen. Overhør deres ønsker og lav en delikat morgenmad med friske bær og varme rugboller, som de ikke rører. Herefter kigger du dine kontakter igennem og finder den ven eller bekendte, der er allermest nyforelsket. Besøg det par.

Det er bedst, hvis de ikke har børn og måske tjener lidt mere, end du selv gør. Lad dem fortælle lidt om deres planer det næste halve år og tag så med dine børn i DGI-byens svømmehal i København – landets dyreste. Tænk på, at der med garanti er afføring i vandet. Den er svagt indkapslet i de mindste børns badebukser, og kun hvis du er heldig, kommer den ud i så store klumper, at livredderne kan se dem og derfor fjerner den.

Den generelle høje koncentration af kolibakterier kan ingen af os se, men hvis du anstrenger dig kan du måske smage dem. Forlad svømmehallen, før dine børn vil, og tag så over på Statens Museum for Kunst. Insister på, at dine børn skal interessere sig for kunst og fortæl dem om alt det, der ligger gemt i værkerne. Også det, du ikke selv tror på.

Herefter bladrer du alle de københavnske aviser igennem for arrangementer, der er skabt til voksne, men starter med ’børne-’ – børnejazz, børnebrunch, børne-distortion, børne-biffen, børnekunst. Udvælg et tilfældigt arrangement og begynd så at vise din skuffelse over, at dagen alligevel ikke levede op til dine forventninger – helt uden ord.

Fortsæt tavsheden resten af dagen. Gå hjem, drik dig fuld, før børnene er lagt, og sig til din kæreste, at det har været den bedste dag i mange år.

For venstreorienterede

 • Antifascistisk demonstration med start i Blågårdsgade. Kl. 17.
 • Torvehallerne, Israels Plads Frederiksborggade 21. Kl 10-20.

Start dagen med at læse meningsmålinger og et interview med hvilken som helst politiker fra S eller SF. Lav hefter en liste over 20 de vigtigste ting, der gør dig til venstreorienteret, og sammenlign den med de tiltag og ændringer, den nye regering har sat i værk. Lav herefter en liste over de 20 ting, du foragter mest ved højreorienterede og lav så den samme sammenligning.

Tag herefter til antifascistisk demonstration på Nørrebro i København i silende regnvejr og oplev dine synspunkter blive tage som gidsler i vidt forskellige organisationer med så vidt forskellige mål og metoder.

Overvågning på internettet nazister i Aarhus, antiracisme, libertær socialisme, asyl til alle og protester over Wall Street i USA. Find dine lister med de to gange 20 punkter frem igen og sammenlign dem med talerne. De antivoldelige fraktioner vil hurtigt komme op og slås med de voldelige fraktioner, og når det sker, bør du forlade stedet for ikke at lade dig rive med og alligevel få én på opleveren, der vil ødelægge konceptet om den elendige weekend.

Driv i stedet ned ad Nørrebrogade og end nede ved Torvehallerne på Israels Plads – eller Palæstina Plads som du givetvis vil kalde den. Her vil du blive mødt af et af din politiske overbevisnings værste dilemmaer – kapitaliseringen af dine grundprincipper. Økologiske boder med jord på grøntsagerne sælger varer så dyrt, at kun den klasse, du foragter allermest, har råd til at købe dem, og det er her du vil opdage, at du selv tilhører den klasse. Du vil møde et par af dine gamle partikammerater, og I vil skamfulde forsøge at bortforklare, hvorfor småborgerligheden og kapitalen aldrig fik jer. Slut dagen af med at sætte de fire sidste Bob Dylan-plader på og led efter socialistiske budskaber eller elementer af protest. Trøst dig med at venstreorienterede til enhver tid har ret i én ting: Det hele ender ad helvede til, for vi skal alle dø.

For pensionister

 • ’Døden og dødsprocessen’, Center for Tibetansk Buddhisme, Nørregade 31, Kbh. K. Kl. 11
 • Andreas Gursky, Louisiana, fra kl. 11–18. Entre 95 kr.
 • The Artist, kl. 19.15/21.30., Grand Teatret, Mikkel Bryggersgade 8, Kbh K

Her vil det være en god idé at fokusere koncentreret på alt det i livet, der er for sent og forbi og tænke på døden. Du har sikkert nogle venner, som elsker at tale om sygdomme, så tag en brunch hos dem og lad dem gentagene gange forklare dig, at der ikke er tale om ’lunch’ heller ikke ’breakfast’, men ’brunch’.

Efter et par timer vil dine symptomer på alverdens sygdomme være så voldsomme, at du ville ønske, du også var syg. Hvis I bor i nærheden af København kan I eventuel tage sammen til foredraget ’Døden og dødsprocessen’ i Center for Tibetansk Buddhisme i Nørregade.

Drag herefter med dit segment fra Nørregade til Louisiana i Humlebæk og gør dig umage for at sætte ’fascinerende’ eller ’provokerende’ foran navnene på de kunstnere, de viser for tiden. Denne weekend viser de blandt andet den fascinerende tyske fotograf Andreas Gursky, og du vil med ét føle dig både gammel og træt–enten over verdens tilsyneladende hule og ulykkelige tilstand eller over den uafrystelige følelse af at forstå motiverne lidt for hurtigt og lidt for godt - og så i øvrigt synes du har set det hele før i en klichéordbog. Gå ud i cafeen, kig ud over vandet og drøm, at Louisiana var din egen villa, men lad dig afbryde af selskabet, der sjældent har set en udstilling så provokerende og fascinerende, og lad dem minde dig om, at I aldrig fik råd til at bo sådan et sted.

Under kagen og kaffen kan I langsomt bevæge jer tilbage mod samtaleemner om det, I ikke nåede, sygdomme og døden. Følg segmentbussen videre ind i Grand og se den ’helt usædvanlige’ og ’mesterlige’ stumfilm The Artist, der primært er mesterlig og usædvanlig, fordi ingen taler.

Den film vil overbevise dig om det, du allerede ved: Verden har haft mere stil, folk har haft mere klasse, og de seneste mange generationer er egentlig kun blevet bedre til spise slik hele livet og leve uanfægtet af visheden om, alt går ned. Tavsheden i filmen vil dog blive afbrudt dels i et par drømmesekvenser og dels af din afsindigt høje mobiltelefon, som du febrilsk roder efter i håbet om, at det skulle være et af dine børn, der kontakter dig. Du når ikke at finde den, før den ringer for sidste og tiende gang.

Konstater, at det ikke var dine børn, og bliv efter filmen enige med de andre om, at det var en fascinerende ode til filmkunsten og selve livet. Faktisk direkte livsbekræftende, selv om du aldrig har mærket døden tættere på. Således vil du igen komme til at overveje, hvad dit liv er værd. Hvad du har nået, og hvornår du skal dø.

For singler

 • Kødbyen, i København fra kl. 19

Her er det en god idé at sørge for at vågne op med tømmermænd. Det er egentlig underordnet, hvordan du har fået dem – det vigtigste er, at du føler dig ensom og utilpas fra starten. Modsat børnefamilierne, bør du her give dig rigtig god tid til at snitte frugt og lave smoothies til dig selv.

Tænd for Mads og Monopolet og læs alle de længste artikler i dagens aviser–interviews med smertende københavnske kunstnere og skuespillere om eksistens og usikkerhed, reportager fra Limfjordsområdet, hvor en københavnsk journalist har besøgt de sidste fiskere, fotoreportager fra en swingerklub i Valby, flersiders opslag med ’hudløse’ billeder og eksistensinterviews med personer, hvis eneste kvalitet er, at de falder uden for heteronormativitet, eller en afslørende baggrundsartikler, der sporer vores forbrug tilbage til den tredje verden.

Så finder du den person i dit adressekartotek, der er mest i zen med sit familieliv–de bor måske i villalejlighed og har med garanti en Christianiacykel. Besøg dem, og lad både de voksne og deres børn kalde dig onkel/tante. Lad dem betragte dig bekymret og få en lang alenesnak om problemerne ved at binde sig og meningen med livet.

Sørg så for at blive sat op med den mest desperate af parrets singleveninder/venner. Ring til vedkommende omgående og sæt en aftale op samme aften. Skru forventningerne helt op, drik dig fuld på forhånd og undlad at masturbere, hvilket vil gøre dig højspændt og hysterisk helt uklædelig og ucamoufleret liderlig. På den måde er du sikker på, at de gode scoringer vil flygte, og du ender med at dykke alt for dybt i posen. Og hvis du skulle være heldig slutter det hele i taxaen på vejen hjem. Skriv en sms til et par af dine venner om, hvor fedt det er at være single og gå i seng.

Vi anbefaler

Den amerikanske psykologiprofessor Barry Schwartz udgav for nogle år siden bogen ’Paradox of choice’, der kort fortalt videnskabeligt argumenterede for, at for mange valg gjorde os ulykkelige, og at vi konstant skulle forsøge at minimere vores valgmuligheder.

Det er der normalt ingen, der hjælper dig med, men Information kommer dig til undsætning og guider dig gennem forbrugsjunglen.

Mad, politik, politikere, tøj, musik, bøger, magasiner, eksperter, dyr, tasker, film, filosoffer, elektronik, medier, tænkere, religioner og sko – Information elsker at forbruge. Vi er selvudnævnte eksperter i forbrug, og nu lader vi vores ekspertviden komme andre til gode. Hver uge vil vi her anbefale en håndfuld forbrugsgenstande, der betyder meget for os.

Seneste artikler

 • Vi anbefaler: Hold på solbrillerne

  4. april 2015
  Solen begynder at titte frem, og både for dit syns skyld (husk formaningerne fra formørkelsen) og dit look, er det nu, du skal finde solbrillen frem fra gemmerne. Hvis de da stadig er der. For ligesom andet småt sæsonudstyr har solbrillen en tendens til at forsvinde ubemærket. Og da brug-og-smid-væk-kulturen er yt, er her fem fremgangsmåder til at holde på brillerne sommeren over
 • Vi anbefaler: Fem måder at føde på

  28. marts 2015
  Foråret er traditionelt højtid for fødsler. Vi guider dig her igennem fem populære måder, du kan lade dit barn komme til verden på
 • Vi anbefaler: Verdens bedste værter

  20. marts 2015
  Hvad gør en god tv-vært god? I hvert fald en masse karisma og evnen til at kommunikere med seerne hjemme foran tv-skærmen. For nylig blev britiske Jeremy Clarkson suspenderet fra verdenssuccessen ’Top Gear’ på BBC. I den anledning præsenterer vi fem tv-værter, det aldrig er kedeligt at være i selskab med

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her