Læsetid: 1 min.

Banaliteter forklædt som indsigter

Selv om Christian Lollike, dramatiker og kunstnerisk leder af CaféTeatret, er til fals for oneliners, går Paulo Coelhos banaliteter alligevel for vidt
3. marts 2012

— Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Robert Musils Manden uden egenskaber. Det tog mig tre forsøg at læse den, men jeg har sjældent læst en bog, der var skrevet så overlegent, indsigtsfuldt og morsomt«.

— Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Der er ikke én bog, men Alfons Åberg og Nietzsche har på hver deres måde sat sine spor. Dostojevskijs Brødrene Karamazov og Forbrydelse og straf har også præget mig. Derudover synes jeg, at Thomas Bobergs digtsamling Hesteæderne er væsentlige digte. Det samme er Skinnebachs. Knausgårds Min Kamp er også ud over det sædvanlige i sin jagt på at lægge kortene ærligt frem. Det er en litterær præstation, hvor man ikke bare nyder sproget, men beundrer jagten på om ikke sandheden, så oprigtigheden.«

— Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg er god til at fortrænge dårlige bøger, men jeg læste engang en roman af Paulo Coelho, og det er jo banaliteter forklædt som indsigter. Og jeg er ellers til fals for oneliners.«

— Hvilken type læser er du?

»Jeg læser langsomt og utålmodigt. Går i gang med mange bøger, jeg aldrig får læst færdig, men er jeg først på, er jeg langsom og læser afsnit igennem mange gange. Jeg læser ofte digte og naturligvis dramatiske tekster.«

— Hvornår læser du?

»Jeg læser på stort set alle tidspunkter af døgnet og altid i forhold til de projekter, jeg arbejder på. For tiden læser jeg om Landbrugsavisen og tidsskriftet SVIN, fordi vi på CaféTeatret er i gang med at lave en vandreforestilling om landbrug. Derudover læser jeg lidt om hønsehold, da vi har høns med i forestillingen. Om eftermiddagen læser jeg Mikkel Bolts En anden verden, da den kan vise sig at være relevant i forhold til manifestforestillingen på CaféTeatret. Om aftenen læser jeg Klougarts seneste roman, samt Knausgårds kæmpe værk.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu